8. syyskuuta 2007

Taas Porvooseen

No siis olihan se tännekin lähdettävä, kerta nahkoilla viimeistä kertaa tuomarina J.A.U. Yrjölä (jää tämän vuoden jälkeen eläkkeelle tuomaroinnista tuomaroituaan jo 50 vuotta koiria).

Äiti heitti minut ja Titjan taas Renkomäen ABC:lle, kuten viime kerrallakin kun mentiin Porvoon näyttelyyn. Päästiin taas Fian kyydillä sinne perille, Titja saatiin helposti pakattua autoon. Alkumatka oli pientä räksytystä kun Fian koirat (2 brasilianterrieriurosta) ottivat ja huusivat, mutta kyllähän siinä sitten rauhoituttiin. Matka meni aika nopeasti jutellessa Fian kanssa, tämän poikaystävä vain ajoi autoa. Oleilin Titjan kanssa rauhallisesti takapenkillä kahdestaan, brassit takakontissa häkissä.

Paikalla oltiin odotettua aiemmin ja siinä ehtikin sitten katselemaan ympärilleen ihan reippaasti.. En nähnyt ainoatakaan nahkaa ennen Titjaa missään näyttelyalueellakaan, joten kävin vain pystyttämässä Titjan häkin nahkakehän (jossa sillä hetkellä pyöri belgianpaimenkoira groenendaelien kehä) vierustalle ja laitoin Titjan häkkiin odottamaan kun itse lähdin kuvaamaan. Valitsin melko tavalla viereisen kehän, jossa pyörivät bordercolliet, ja jäin siihen ottamaan muutamia otoksia bortsuista. Olin tunnistavinani kehässä erään bordercollietutun Johannan, mutta en uskaltanut mennä moikkaamaan kun en ollut täysin varma (asia varmistui myöhemmin että kyseinen hlö oli ollut juuri Johanna). Vierailin kuvaamassa pehkokehältä myöskin Arjan AVO-uroksen Bladepitfall Lucky Me'n kun sattui sopivasti kohdalle kävellessäni ohi, muuten vain samoilin ja odottelin nahkaihmisiä saapuvaksi.

Löytyihän niitä lopulta.. huokaisin suunnilleen helpotuksesta kun löysin Caritan paikan päältä Morttinsa kanssa, mukana toki myös Caritan mies Jari sekä Pia ja tämän koira Molly (Mortin veli). Caritalta sain heti ensimmäisenä kopion yhdestä "Koiran rakenne ja liikkeet" -kirjasta itselleni (on muuten mahtava kirja, suosittelen!), jottei sen anto unohtuisi. Samoiltiin siinä jonkun aikaa paikoillamme ja lähdettiin sitten Caritan kanssa kuvaamaan Morttia hieman sivummalla. Oikein ei meinanneet poseerauskuvat ottaa onnistuakseen, mutta kaipa niistä joku nyt sitten loppupelissä onnistui (nlyn galleriasta löytää, Cinnaberry's Monkey Business).

Siinä sitten kehäkin jossain vaiheessa alkoi. Junnu-uroksissa Mortti sai H:n, mutta arvostelu oli loppujen lopuksi kuitenkin tosi hyvä. Vierähtihän siinä muutkin urokset, sille kuitenkin hurrattiin että Paavo (Papaya Whip Van Shaka's Royal Kraal) voitti junnu-urosten luokan. Täytyy muuten jo tässä välissä mainita, että kuvasin harvinaisen vähän kehässä käyneitä koiria.. enemmänkin olisin voinut.

Ajallaan alkoivat sitten nartut, junnunartut toki ensiksi. Molly kävi ensin kehässä ja toi sekin sieltä takaisin H:n, sitten käytiin me Titjan kanssa. Juoksuosuudet menivät tosi kivasti, mutta jokin alkoi mättää seisotuksessa (vaikka koira oikeastaan seisoikin ihan hyvin, minussa handlerina vain on se vika etten tykännyt). EH saatiin, kaksi koiraa jälkeemme ERI:n eli jäätiin EH3:ksi tällä kertaa. Upea narttu Selma (Goldlady's Grace'n Glory) voitti junnunartut ja ERI2 oli sitten Merle (Secret Affair's On Your Dreams). Carita, Jari ja Pia lähtivät Mollyn ja Mortin kanssa pois heti junnunarttujen lopussa, kun ei Mollynkaan tarvinnut enää kehään mennä, joten se siitä. Pyöriessäni siinä välillä kameran kanssa ja välillä ilman, sain esitettäväkseni Kertun. Kerttu eli Kepa eli Dandinas Indeed Lovely oli suhteellisen helppo esittää, joskaan ei kuulemma näytä Riikalle koskaan korviaan niin vieraiden tulisi se aina esittää. Kerttu esiintyi kehässä hienosti ja juoksikin hyvin, bongasin sen kanssa ERI:n. Toinen Riikan narttu Leslie (Dandinas Never The Less) saikin sitten H:n. Esitin Kepan vielä kilpailuluokassa, jossa se hävisi Pandalle (Dandinas Hot Chick) ollen lopulta ERI2. Siinä sitten odoteltiin vielä valio- ja veteraaninartut ohitse ja kipaisin Kertun kanssa vielä PN-kehässä ilman minkäänmoista lisäsaavutusta. Alla Titjan sanallinen arvostelu.

"Soopeli. Keskikoko. Mittasuhteiltaan hyvin kaunis, hyvin rakentunut juniori. Tyypillinen pää. Eteentyöntyvä kirsu. Leikkaava purenta. Korvat saisivat sijaita hieman taaempana. Hyvä pitkä rintakehä. Raajoissa hyvät kulmaukset. Hyvä liikunta."

Tulipahan sitä sitten kuultua myös sellainen, että Fian brasilianterriereistä vanhempi eli Cabi (Fin & Est Mva Sooraba Cabiid) oli ollut rodussaan ERI1 PU1 ROP ja nuorempi, ensimmäistä kertaa junnuluokassa oleva uros, Tico (Sooraba Ghayth) ERI1 PU3 v-SERT. Hyvä, pojat! Jouduttiin siis jäämään odottamaan ryhmäkehiä, se kyllä kannatti. Odottelin ensin nahkakehän laitamilla (tyhjyydessä vahtimassa koiria ja tavaroita, kaikki kehät olivat niin lopussa että melkein kaikki porukat jo lähteneet) kun Nina, Riitta ja muut kävivät hörppäämässä kupposet kahvia. Käytiin sitten nopsaan ottamassa kuvat Titjan tädistä Donnasta (Dandinas Donna Rosita) ja oltiin menossa Ninan kanssa ottamaan kuvia Selmastakin, mutta tulikin kuulutus että ROP-junioreita kaivataan kokoontumiskehään. Tuli kiirus etsiä iso-Suvi (Lod) jostain handlaamaan Selma, ja sinnehän ne lähtivät. Mentiin Ninan kanssa - seuraamme liittyi kyllä joku kolmaskin - ison kehän laidalle jännäämään, kun viimein kaikki ROP-juniorit pääsivät juoksemaan sisään isoon kehään. Yritin kuvata jokaisen käänteen, mutta välillä oli pakko vain jutella Ninalle ja tämän tutulle. Tilanne tiivistyi, kun tuomari valitsi ensin 8 parasta, niiden mukana Selma. Hihkuttiin Ninan kanssa jo siinä vaiheessa innosta (Selmahan on Ninan koira), mutta vielä enemmän silloin kun tuomari valitsi kahdeksan koiran joukosta neljä sijoittuvaa - Selma yhä joukossa mukana! BIS4-juniori lauantailta oli Tazillahin salukikasvatti, BIS3-junnu SELMA! Aivan MAHTAVA junioriluokkien päätös Selmalla, ONNEA!

Valitettavasti Cabi (Fian brassi) ei pärjännyt enää RYP-kehässä, mutta nahkat jyräsivät muutenkin vielä loppupäivänä, ensin Bombi (Timonan Qiana Qinnie) sijoittui RYP-kehässä kolmanneksi ja lopulta Timonan -kasvattajaryhmä lauantain BIS-kasvattajakehässä toiseksi.
Onnea Selma ja Timonan-koirat!

Alla päivän nahkatulokset kokonaisuudessaan.


Porvoo 08.09.2007, tuomari J.A.U.Yrjölä

PEK-nartut
KP1 ROP-pentu Cinnaberry's Summer Rain

JUN-urokset
ERI1 VSP-jun Papaya Whip Van Shaka's Royal Kraal
ERI2 Fatikon Nappanahka
ERI3 Mimosan Like a Strike
EH4 Cinnaberry's Just Joking
H Cinnaberry's Monkey Business

NUO-urokset
ERI1 v-SERT Helga Neitin Lemminkäinen
EH2 Mabinogion Sir Galahad

AVO-urokset
ERI1 PU3 Sandcastle's Trust Me
ERI2 PU4 SERT Mimosan Jet Set Man
ERI3 Jack Mack's Kannfadhna
EH4 Kangasvuokon Star Operation
H Cinneberry's Terminator

VAL-urokset
ERI1 PU1 VSP Timonan Louis Loverlook
ERI2 Dandinas Next Pride

VET-urokset
ERI1 PU2 VSP-vet Dandinas Blue Brother
ERI2 Sandcastle's Oliwer Hardy
POIS Dandinas Just a Prince

JUN-nartut
ERI1 PN4 v-SERT ROP-jun BIS3-jun Goldlady's Grace'n Glory
ERI2 Secret Affair's On Your Dreams
EH3 Dandinas Put Up To Play
H Cinnaberry's Miss Molly

NUO-nartut
ERI1 PN1 SERT ROP RYP3 Timonan Qiana Qinnie
ERI2 Helga Neitin Pohjolan Neito
ERI3 Timonan Paradise Paige
ERI4 Honey Melon Queen Of Ice

AVO-nartut
ERI1 PN2 Dandinas Hot Chick
ERI2 Dandinas Indeed Lovely
EH3 Cinnaberry's Ruby Red
H Dalimattas Action Lady
H Dandinas Never The Less
H Lifedrem Lady Freyja

VAL-nartut
ERI1 PN3 Timonan Neat Nefertiti
ERI2 Calibra's Dream Veawer

VET-nartut
ERI1 ROP-vet Dandinas Donna Rosita
ERI2 Timonan Jamaica Jade

KASV
KP1 ROP-kasv BIS2-kasv Timonan (Paradise Paige, Neat Nefertiti, Jamaica Jade, Qiana Qinnie)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti