13. heinäkuuta 2008

Iituakin näkee

Kipaistiin Joutsassa, saavuttiin eilen melko myöhään illalla ja majoittauduttiin nukkumaan suvun omistaman kerrostalon yhteen tyhjään kämppään veljen ja siskopuoleni Tiinan sekä Titjan kanssa. Ilta meni pari videota katsellessa kannettavilta (minulla ja veljelläni oli mukana), joita netistä etsittiin. Titja nukkui tiiviisti vaihdellen puoliksi jonkun jalkojen päällä.

Tänään meillä olikin sitten vähän enemmän tekemistä, kun oli niin paljon nähtävää ja tekemistä joka puolella. Heräämisen jälkeen kunhan vaan loikoiltiin siinä jonkun aikaa, kunnes veli keksi että voitaisiin lähteä Tarjan luona käymään kun en minäkään ole siellä kovin pitkään aikaan ollut. Tarjalla aikoinaan kävin vähän useamminkin kun kävin ratsastamassa siellä Lucas-ponia ja silloin Tarjalla oli useampi lehmä sekä neljä hevosta + kissoja ja kaksi koiraa. No, yhä siellä oli kaksi koiraa ja kissoja.. mutta ei enää lehmiä, vaan navetat oli laajennettu talleiksi, nyt siellä oli sitten viisitoista hevosta. Niistäkin yksi kantava tamma, jonka synntystä odoteltiin. Vanhahko poniherra Lucas oli mukava nähdä pitkästä aikaa, sen kiinnostuksen kohteisiin todellakin kuului yhä vain ruoho. Oli mukava seurata laitumella olevaa neljää vuotiasta orivarsaa, kahta suomenhevosta ja yhtä lämpöistä, jotka ottivat vähän kisaa keskenään. Kovasti oli koetuksella myös laitumelle joutunut puunkarahka, sitä jokainen oripoika kävi kovasti nostelemassa ja kantamassa. Tarja yritti heittää sitä kauemmas aidasta ettei aidan vieressä tulisi kinastelua aiheesta, mutta niin joku hevosista sen kepin rahtasi takaisin - että osaavat ne hevosetkin noutaa.

Titja oli Tarjan luona lähinnä autossa sillä aikaa kun pyörittiin hevosaitauksilla, sitten kun seisoskeltiin pihassa niin se sai tulla ulos ja juosta kepin perässä ihan riittämiin. Hevosista ei jaksanut niinkään kiinnostua, mutta auta armias jos tilalla olisi ollut niitä lehmiä..

Kun palattiin Tarjalta iso-äidin luokse, lähdettiin Tiinan ja Titjan kanssa melkein suoriltaan taas liikenteeseen. Joutsassa oli tänä viikonloppuna Joutopäivät, Joutsan monivuotinen "iso" tapahtuma, joten tottakai piti käydä näyttämässä siskopuolelle millaista Joutsan Joutomarkkinoilla yleisesti on. Meno ei ollut muuttunut yhtään sitten sen kun viimeksi kävin siellä. Jotkut tuntemattomat kävivät ihastelemassa Titjaa sekä sen pantaa, pääsipä neiti haistamaan mm. jotain labradorinnoutajaa ja mäyräkoiraa. Paikalle tulikin kaivatusti Teme ja Heta sekä koiransa berninpaimenkoira Iitu, yksi Titjan leikkikavereista. Titjahan olisi aloittanut siltä siunatulta hetkeltä leikkimisen keskellä Joutomarkkinoita kun tavattiin, mutta päätettiin kuitenkin siirtyä uimarannalle päin uittamaan koiria.

Titjahan ei tietenkään varsinaisesti uinut, mutta kahlasi kohtuullisen paljon. Aina vain veteen ja takaisin, siinä ehti koira rampatessaan kastella vähän meitä ihmisiäki. Lisäksi Titjalta tuntui löytyvän taas mielettömästi vauhtia kun se kaasutteli edestakaisin joko kepin kanssa tai ilman, vaikka olisi voinut kuvitella sen energiatason jo laskeneen kun ei ollut edes ruokaa saanut aamulla - mutta ei. Iitu otti asiat vähän rauhallisemmin eikä niinkään kiinnostunut juuri sillä hetkellä ainakaan leikkimisestä vauhdikkaan Titjan kanssa, kun kuuma päivä ja auringonpaiste pakotti mustan koiran tuuheahkoa turkkia. Sain kuitenkin lopuksi otettua Iitustakin pari ihan ok kuvaa, kun aiemmin en ole kyseistä koiraa oikeastaan edes kuvannut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti