6. maaliskuuta 2012

Photo Per Hour -day #8

Vaihteeksi taas tällainen päivä, tuskinpa mun tarvitsee näitä juuri enää edes selitellä. Oppiskohan sitä josku vaikka nukkumaankin? Kuvien määrä jo toistamiseen täysi 24.


00:30 Vähän sosialisointia hiirilauman kanssa. Hyvin sopeutuneet uudetkin tytöt alkupiippauksien jälkeen. Pirun hyvin kaikki kuusi pysyvät yhdessä kämmenessäkin, tässä ehtivät vähän leviämään käsivarrelle asti.


01:22 Hiirien jälkeen otin rotatkin ulos häkistä. Saivat olla vähän hiiriä pidempään, kovasti on Rispakin saanut rohkeutta tähän mennessä. Yhä liikkuvat lähinnä mun pöydällä ja sohvan alueella, tai makkarissa sängyllä, en ole ainakaan vielä lattiatasoon päästänyt. Vaikka Slefa siellä kävikin oma-alotteisesti kun häkin luukut olivat auki, palasi sitten takaisin häkkiin itsekseen todettuaan että lattialla vaanii liikaa vaaroja (käveli koiraportin luokse ja koirat olisivat tervehtineet pientä). :D


02:50 Toisella puolella maailmaa asuva ystävä Ankoor on pari kertaa antanut mun katsoa Teamviewer-ohjelman kautta (sallii tietokoneiden välisen etätyöskentelyn) kirjoittamisiaan, ihan jo mielipiteidenkin puolesta. Etummainen ikkuna, joka näyttää pelkältä tekstinkäsittelyohjelmalta, on Ankoorin tietokoneruutu Teamviewerin kautta. Taustalla youtubesta kappale Maahi, jonka sama ystävä mulle linkitti kuunneltavaksi. On kaunis kappale, tykkään muutenkin näistä tämän kuuloisista kielistä, vaikken ymmärräkään.


03:36 Tullut pelailtua tällaista nettiselain-peliä nimeltä Ovipets, jossa tarkoituksena on kasvattaa genetiikka-pohjaisesti erilaisia eläimiä. Pelissä mukana mm. koiria, kissoja, kaloja, lintuja, poroja, yms. Itse kasvatan pääosin koiria (vaikea arvata). Haluamansa mukaan voi kasvattaa joko värejä, jotka määräytyvät normaalien HEX-koodien mukaisesti, taikka mutaatioita - ellei halua haastetta ja kasvattaa molempia yhdessä.
Kuvassa juuri kasvattamani täysvalkoinen (ensimmäinen body-color #FFFFFF), maksimimäärän mutaatioita eli 8vis omaava narttu. Aika haasteellinen kasvattaa, pelkästään täysvalkoisuus saattaa olla ongelmallinen. Tämä oli kolmas täysvalkea 8vis kasvatustyössäni. :)


04:19 Ankoor piirsi mun pyynnöstäni koiran mesen handwriting-toiminnolla.. Vaikka se näyttääkin vähän enemmän sialta kissankorvien kera, kuten keskustelussa onkin mainittu. :D


05:14 Päädyin selaamaan lemmikkipalstojen kautta PetTV:n arkistoa, ja huomasin siellä videomateriaalia näyttelystä, jossa olen ollut. PetTV:ssähän on yleensä kuvattu isoja kehiä ja muistin käyneeni kyseisen pentunäyttelyn isoissa kehissä kahteenkin otteeseen, joten löysin itseni myös videolta.. kuvanlaatuhan ei otetussa kuvassa huimaa kun otin senkin ihan peruskameralla.
Linkki kyseiseen videoon, olen mukana kasvattajaryhmässä (kuvassa) ja FCI1-isossa kehässä.


06:20 Kaikkea sitä keksiikin aamuyöstä. Kokeilin ensimmäistä kertaa käskyttää tyttöjä tekemään tämä temppu samanaikaisesti. Toimihan se! Vaikka se yleensä tottelevaisempi koira Titja (jonka bravuureihin tämä temppu lukeutuu) oli sitä mieltä ettei kakaran vieressä ole hauska tehdä mitään, mutta ehkä tämäkin hiotaan pois ja tehdään tästä meidän speciaali-numero kahden koiran kesken. Tähän mennessä ihmiset ovat tykänneet jo pelkästä Titjan suorituksesta. Veilalla temppu on vielä alkuvaiheessa, kyllä se siitä..
Videoin siis kyseisen kokeilun: http://www.youtube.com/watch?v=tWa3YBimi_Q


07:56 Tytöt aamulla ulos ennen kuin oma lähtö koittaa, saivat leikkiä jonkun aikaa vapaana.


08:45 Kävin äidin luona vielä ennen lähtöä hakemassa pari tarvittavaa asiaa, joita ei kotoa löytynyt. Kerta jouduin odottamaan niin nappasin aamupalaksi yhden ruisleivän (jonka ehdin melkein jo syömään ennen kuin tajusin ottaa kuvaa) ja aloin lukemaan äidin lehdestä tuntemattomasta syystä leikkaamaa artikkelia.


09:40 Veilan veljen omistaja Johanna poimi mut mukaansa ja lähdettiin ajelemaan kohti Hämeenlinnaa. Kerrankin ilman koiria! Mukana tosin Johannan nuoret tyttölapset, ellen aivan lapsien ikää valehtele (kun muisti ei näissä asioissa toimi kunnolla) niin kyseessä 5v Jutta ja 6v Jenna.


10:35 Vietiin kymmeneksi Johannan auto huoltoon ja köröteltiin huoltamon laina-autolla Aulangon kylpylään viettämään odotteluaikaa. Kamoja kaappiin tässä kohtaa, että pääsee läträämään.


11:55 Tultiin pitämään pientä taukoa kaapeille ja tytöille oli eväänä mukana pillimehua, keksit yms. Mietin että mitähän sitä kuvaisi ja mut laitettiin ottamaan kuva keksistä ja toisen tyttölapsen pyyhkeestä. Niin paljon kuin minä tuota kyseistä kissankuvatusta rakastankin.. Sarkasmilla.


12:08 Juuri lähdössä takaisin altaiden puolelle kaapeilta, ehdin napata vielä tämän tunnin kuvan. Toisen tytön kissapyyhe. Pitihän siitäkin kuva ottaa niin ollaan tasoissa. :D


13:58 Kylpemiset kylvetty! Jäätiin vielä Johannan kanssa juomaan kahvit kylpylän yläkerran kahvilaan, siellä oli niin kallista ettei ruokaa sieltä viitsinyt ostaa. Tytöt saivat pienet lima-liskot joilla leikkivät sillä aikaa.


14:35 Kahvittelun jälkeen lähdettiin pois kylpylästä. Tässä huoltamon laina-auton takaosa, niille keitä ehkä kiinnostaa millaisella autolla sitä tuli päivä ajeltua. Aika uusi vehje kai kyseessä kaiken kaikkiaan.


15:05 Mäkkäriin syömään! Ei kyllä lukeudu mun lemppariruokiin, mutta kerrankos sitä.


16:07 Mäkkärin vieressä oli sopivasti Musti&Mirri -liike, sinnehän me koiranomistajat suunnattiin ensimmäisenä kun päästiin McDonaldsin ovista ulos. Kuvan räpsäsin värikkäästä hyllystä ohimennen, mitään noita tuotteita ei kyllä ostettu. Löydettiin tuotevalikoimista poistuvia ale-pantoja, joita Johanna osti useamman tyttöjen pehmoleluille ja itsellekin tarttui mukaan yksi ketjupanta sekä yksi nahkapanta, hintaa tuli yhteensä huikeat kaksi euroa. Jokainen nahkapanta mitä ostettiin maksoi 70snt tai 80snt. :D
Aika pitkälti oli tiedossa, etteivät ne nahkapannat kuitenkaan mahdu mun tytöille, vaikka sanoinkin liikkeessä että mistäs sitä tietää. Ostin kuitenkin kun oli niin halpa, ja jos sitä jossain kohtaa tulee paikka pentukin taloon.. mistäs sitä koskaan tietää. Onpahan varalle jos ei muuta!


17:21 Juuri ennen lähtöä M&M:stä sai Johanna soiton, että auton huolto olisi valmis. Mentiin siis ei-niin-suorinta tietä takaisin korjaamolle, vaihdettiin autot ja lähdettiin kotia kohti. Kuva on tien päältä, kun otettiin muutama hevosaitaus ja oli kamera juuri kohdalla kädessä. Vähän hätäinen räpsy.


18:21 Kotona! Tultiin Siwa-postin kautta, ostin Siwasta treeninakkeja tytöille ja nappasin postista mulle tulleen paketin. Tietty heti kotiin päästyä piti kiusata tyttöjä ja testata ostettuja pantoja. Hupsista vaan, nahkapanta jonka ei pitänyt sopia kummallekaan mun tytölle yllättäin sopiikin Veilalle isoimmassa reiässä aika täydellisesti. Eipähän täysin hukkaan mennyt sekään ostos! Siinä on hieno luu-solkikin. :D


19:31 Kun olin käyttänyt molemmat tytöt pihalla ja käynyt ohimennen äidinkin luona kylässä, lähdettiin Veilan kanssa "naapuriin" siltä varalta, että hallivuorolle pitäisi lähteä. Hallivuoro oli kuitenkin peruttu, joten treenejä ei saatu tänään aikaiseksi. Veila pääsi kuitenkin tapaamaan leikkikaveria Gila-pehkoa ja toista pehkoa Sisua, joka on myös todettu pari kertaa ihan oivalliseksi juoksukaveriksi.


20:34 Kuva pullamahasta rappukäytävässä, kun palattiin takaisin kotiin ulkoa.


21:11 Päätin olla reipas ennen kuin hyvin koko päivän ylläpitämäni vauhti hiipuu ja tiskasin sisään päästyäni. Tiskattuani aloin valmistaa lasagnea ruoaksi, kun äidiltä saamani päiväys-maito piti saada jotenkin käyettyä ja lasagnen tekoon saisi menemään ainakin ensimmäiset desit.


22:30 Ruokailua, samalla tutkin postissa saamassani paketissa tullutta uutta webkameraa.


23:04 Sain aikaiseksi asentaa kameran ja leikittyä sillä vielä vähän loppuillasta. Täytyy kyllä sanoa, että missään kohtaa en ole vielä pettynyt tämän kameran hankinnasta, suosittelen muillekin! Vajaa kolmekymppiä hinnaltaan ja streamaa kaunista 720p HD-laatua. Kamera on Logitech C270.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti