10. elokuuta 2013

Porvoo RN

Segran kanssa suunta kohti uusia näyttelyitä viime viikonlopun enemmän ja vähemmän hyvän alun jälkeen. Tällainen sää pitäisi olla näyttelyissä aina, jos minulta kysytään. Sopivan lämmin/viileä, ei aurinkoa - jopa mun kameralla pystyi ottamaan muutamia kehäkuvia ilman, että ne näyttävät ihan järkyttäviltä. Harmi etten tajunnut aikaisemmin, että tässä ryhmiksessä arvostellaan paimenrotujen lisäksi myös terrierit, muuten olisin voinut ehdottaa Paulalle jonkun heidän koiransa ilmoittamista näyttelyyn myös. Kävinhän kuitenkin Porvoossa suoraan kenneliltä, olisin helposti saanut otettua mukaan ja esitettyä heiltä kettiksenkin.

Kehäesiintyminen ei sujunut tänäänkään ihan nappiin. Koira pysyi paikoillaan viime viikonloppuna keksimälläni tekniikalla, mutta se ei suostunut näyttämään korvia ihan niin helposti. Miksi sen on keksittävä jotain uutta ärsyttävää joka kerta, kun mennään kehään? Liikkeetkään eivät tänään sujuneet erityisemmin, vaikka koira oli suhteessa pirteämmän oloinen kun viime viikonloppuna, lienikö viileämmästä päivästä johtuvaa. Yllätyin syvästi kun tuomari laittoi meidät voittamaan SA:n kera. PN-kehästä en odottanut tämän koiran kanssa mitään, mutta lisää yllätyksiä sateli: PN3 ja SERT.
Segralle?? Kyllä! Kaikki on mahdollista. Koiran neljäs näyttely Suomessa, yhdessähän se ehti käydä ennen viime viikonloppua. Huhhei.



"Hei, tää on muuten mun!"

Pehkojen jälkeen odoteltiin taas ja otettiin vähän kuvia ennen nahkoja. Lupauduin viemään kehään avoimen luokan nartun Ednan kokeilumielessä, jos se menisi hyvin niin voisin viedä sitä kehään useamminkin jos minulla ei ole avoimissa muita esitettäviä. Ednan juoksutyyli on nahkaksi erikoinen, kun se pitää päätään mahdollisimman alhaalla bortsumaiseen tyyliin jonka takia sitä on hieman vaikeampi hillitä, jos se meinaa pyrkiä laukkaamaan. Edna on energinen, vasta parivuotias narttu, jonka kanssa tarvitsee olla tarkkana ettei se ehdi sähläämään liikaa; juuri minun tyyliseni koira esittää.
Hieman maltillisemmin olisi voinut seistä paikoillaan, mutta sain omistajalta Heidiltä positiivista palautetta kun kyseessä on kuitenkin malttamaton yksilö. Tämän kokemuksen jälkeen pääsen varmasti kehään uudemmankin kerran Ednan kanssa.  :)

Viivin vuoro oli heti Ednan jälkeen. Oli mukava nähdä kyseinen koira oikein vauhdissa kehässä, ryhtiä olisi voinut seisotuksessa olla hieman enemmän aika ajoin. Saatiin luokkavoitto (ainoana luokassa) SA:n kera, ROP-vet ja lopulta vielä PN2 häviten vain tasapainoiselle Clingstone's-junnunartulle C. Pretty Poppylle.
Jäätiin odottelemaan isoja kehiä kerta päiväkin oli jo niin pitkällä, siellä päästiin upeasti kuuden parhaan joukkoon parhaan veteraanin valinnassa. Harmillisesti tiputtiin pois, vaikka Viivi esiintyikin oikein upeasti ja vauhdikkaasti isossa kehässä!

Billionbeat Staring At The Sun "Edna" AVO-ERI AVK2
Calibra's Dream Veawer "Viivi" VET-ERI VEK1 SA PN2 ROP-vet
Chanson D'Amour Ever After "Segra" JUN-ERI JUK1 SA PN3 SERT (pk collie)


Edna kehässä, kylläpä tuo pitkähkö ruoho tekee hallaa..




Ednan ja Viivin kuvista suuri kiitos Ansulle, http://ansu.1g.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti