14. tammikuuta 2014

Anna tilaa ja luota. Sekä aivopieruja..

..niin omistajalla kuin koirallakin. Tavallaan agitreenit sujuivat, tavallaan eivät.

Veila tuntui koko treenin ajan siltä, ettei se ollut ihan kunnolla mukana, joka sai minut itseni varpailleni koska se ottaa seuraavan kerran häiriötä jostain tai pyrkii väärälle esteelle. Siispä himmailin omaa vauhtiani liiaksi enkä luottanut koiraan, samalla unohdin useampaan kertaan esteiden nimiä ja huusin mm. pussin hypyksi (videolla kuuluu "hop"). Vaikka yleensäkin mun pitäisi muistaa luottaa Veilaan enemmän, se on kehittynyt paljon ja osaa jo useita asioita, jonka tunnun unohtavan.
Se ei yleensä ole häiriöherkkä kentän laidan ohikulkijoista eikä viereisen kentän metelistä, joita se nyt tuntui kuuntelevan ja vilkuilevan vähän väliä. Lisäksi viime ja tällä kerralla se jäätyi paikoilleen muutaman kerran, erityisesti tänään - seisoo ja tuijottaa mua aivan kuin päässä löisi tyhjää, ihan sama hypinkö x-hyppyjä sen edessä saadakseni sen luokse kunnes Veilan ajatukset palaavat taas maan pinnalle ja matka jatkuu. Tämä käytös, erityisesti häiriöherkkyys, on aiemmin enteillyt juoksuja..
(Hoitokoira Topi-kettuterreri on aiheesta samaa mieltä. Se rrrrakastaa tyttöjä muutenkin, mutta aiemmilla hoitokerroilla se ei ole piipannut. Nyt kuuntelen piippausta jatkuvasti koiran hereilläoloajat ja se häiriköi Veilaa selvästi enemmän kuin Titjaa, ennen huomio on ollut tasaista.)

Vei ei myöskään ihan hiffannut, että joku muu olisi palkkaamassa sitä. Ainakaan kädestä, onhan se ennen hakeutunut hienosti mm. kupille, mutta se on kyllä todella herkkä skippaamaan esteitä ja oikaisemaan palkalle jos huomaa kierron olevan mahdollista. Etenkin nyt ennen juoksua.
Mä itse pilasin sen lähetyksen putkelle sanomalla sille "hyvin" juuri ennen putken sisäänmenoa, jolloin se kääntyi ympäri. Olisi se muuten sinne irronnut hyvin, vaikka ehtikin vilkuilla viereistä kenttää kohti.

Positiivisuuksia tältä päivältä: hienoja keppien sisäänmenoja!! Ekat lähetykset pilasin itse olemalla koiran edessä ettei se edes nähnyt keppejä ehtien lukita A:n, mutta antaessani sille tilaa se poimi upeasti ekaa väliä ja lähti suorittamaan keppejä. Molemmilta puolilta ohjattuna.
Ihan viimeisessä "helpossa rallattelussa" toteutin vahingossa putki-ohjauksen, jollaista ei ole koskaan ennen tehty eli olin itse putken takana ja pyysin Veilaa putkeen sen ollessa toisella puolen putkea. Hyvin se sinne hakeutui vaikka lähettäessä epäröinkin - note-to-self: luota koiraan!!  :)

MUOKKAUS 17.1.: Tähän oli jostain syystä eksynyt viime viikon treenivideo, nyt on oikea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti