24. heinäkuuta 2013

Agissa merkkausta ja keppiongelmia

Bombi ja Saga lähtivät takaisin kotiinsa toissapäivänä, siitä lähtien onkin meno tuntunut taas kovin hiljaiselta, kun koiramäärä puolittui normaaliin kahteen.

Tänään pääsimme parin viikon tauon jälkeen taas agitreeneihin Veilan kanssa. Treenit olivat tällä kertaa ulkona, joten saatiin mukavia videoitakin eikä edes satanut. Usein ulkotreeneissä ollaan saatu niskaamme joko täysi sade tai mieletön helle, kerrankin oli mukava sää treeneihin.
Rata oli kohtuullisen mielenkiintoinen ja ohjauksellisesti itselleni haastava tietäen ettei Veila kaikista hitaimpia koiria kuitenkaan ole, vaikkei sitä todella nopeaksi ainakaan vielä voi kutsua - vauhtiahan se saa koko ajan lisää. En kyennyt kotoa lähtiessä löytämään mistään hiusponnareita (Minus, prkl!!) joten jouduin lähtemään treeneihin hiukset auki ja se kostautui etten kyennyt näkemään koiraa mitenkään persjättöjä tehdessä ja loi minulle itselleni paljon epävarmuuden tunnetta, tuleeko se oikeasti.

Kaikilta osin Veila toimi upeasti. Sillä pysyi vire koko treenin ajan hyvin kohdillaan, se jaksoi tehdä ja vähän toistaakin. Kokeiltiin toisella treenipuoliskolla opettaa sille merkkausta perinpohjin heittämällä nami maahan ja se tajusi idean erinomaisesti, muutamalla toistolla saataisiin varmaan merkkausliike kunnolla haltuun. Titjahan ei ole tästä koskaan edes oppinut ja ensimmäistä kertaa merkkauksesta edes kuulin tänään - taas jälleen saan ihmetellä, mitä ihmeen ohjaajia meillä on Titjan kanssa aiemmin ollut kun ei olla moisista yleistermeistä edes kuultu. Persjättöäkään se ei osaa. :/
Ainoa ongelmamme tänään josta jäi hieman paha maku suuhun olivat kepit. Veilalla ne ovat yleensä olleet kohtuullisen varmat jopa väärältä puolelta, mutta tänään ei tuntunut sujuvan mitenkään. Ongelmia on ennen ollut vain ensimmäisen välin hakemisessa. En tiedä vaadinko siltä tänään liikaa itsenäisyyttä, puutuinko siihen liikaa, annoinko sille vahingossa ennenaikaisen vihjeen tulevasta palkasta vai mistä johtui että sen keskittyminen herpaantui niin monta kertaa kesken pujottelun. Toisaalta se ei ole keppejä tehnyt aktiivisesti pieneen hetkeen, joten voi olla myös treenin puutetta. Ehkä se tästä, ei se kuitenkaan ihan täysin mahdottomalta lopulta näyttänyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti