29. heinäkuuta 2013

Eukanuba Summer Show, Helsinki KV

Aamu alkoi eilen loistavasti kun lähdin näyttelyhäkin ja kaikkien näyttelytarvikkeiden kanssa ovesta ulos ilman koiraa. Onkohan sitä kenties tullut käytyä näyttelyissä liikaa kaikkien muiden kuin omien koiriensa kanssa, kun jättää omansa kotiin vaikka olisi niiden kehäpäiväkin?

Törkeän kuumasta päivästä kärsivät varmasti niin koirat kuin ihmisetkin. Veila odotteli koko aamupäivän kevythäkkinsä varjossa näyttelypaikalla enkä viitsinyt kuljettaa sitä näyttelypaikalla lainkaan mukanani. Pehkokehä oli ensin, esitin Delin kuten aina ennenkin. Kovin oli normaalia rauhallisempi koira, liittyikö menneisiin juoksuihinkin vaiko pelkästään kuumuuteen, mutta ei siinä kuumuudessa jaksanut kovin moni koira säätää lainkaan. Emme saaneet tälläkään kertaa erityisempää menestystä Riikka-Liisan koirille, molemmat saivat kuitenkin tiukalta tuomarilta (Maija Sylgrén) ERI:n ja sijoittuivat vielä luokissaankin.

Myöhemmin päivällä oli viimeinkin Veilan vuoro mennä kehään. Yritin kovin taitella sen korvia, josta ei ollut jälleen yhtään mitään hyötyä kehässä. Vähän kaikesta huomasi ettei Veila ole hetkeen ollut näyttelyssä eikä se tainnut ihan hiffata että päivä on oikeasti kuuma, kun kaasua löytyi vaikka muille jakaa. Tuomari, Nina Janger, joka on aiemmin nähnyt Veilan viime vuonna Jämsässä sijoittaessaan sen pienemmän koiramäärän keskeltä ROPiksi kommentoi sijoittaessaan Veilan avoimen luokan voittoon SA:n kanssa, että koira on aivan ihana liikkuja - mutta harmi sen korvat! Niinpä!! Lisäksi totesi ääneen, että hänestä tuntuu kuin olisi nähnyt kyseisen koiran ennenkin jossain vauhdikkuudesta päätellen. Voi hyvinkin olla mahdollista, vaikka ihmettelenkin että yksittäisiä koiria voi tuomari noinkin hyvin muistaa..

Mittasuhteiltaan ja tyypiltään kaunis narttu, joka voisi olla aavistuksen kookkaampi. Oikeat päänlinjat. Turhan kevyet korvat, jotka ovat oikein kiinnittyneet. Kaunis kaula ja ylälinja. Tasapainoisesti kulmautunut, kokoon sopiva luusto ja runko. Liikkuu erinomaisella askeleella hyvin vauhdikkaasti. Hyvin tempperamenttinen esiintyminen. Hyvä karvapeite.
- Nina Janger

PN-kehässä Veila ei sitten pärjännyt enää muille timonalaisille ja jäi juuri ja juuri PN-kehän ulkopuolella niin sanotusti sijalle "PN5" jos näin voi sanoa. Varsinainen CACIB jaettiin inttivaliolle Lillille, jonka jälkeen oli kaksi veteraania (molemmat inttejä nekin), neljäntenä meitä ennen juniori Keena jolle meni myös SERT. Hetken ne siinä arpoivat voiko PN-kehän ulkopuolelle jakaa vara-CACIB:ia mutta tulivat siihen tulokseen että voi, joten saatiin vara-SERT sekä siihen päälle juuri se mitä me lähdettiin hakemaankin: vara-CACIB! Tästä piti varmuudeksi soitella vielä tänään showlinkille että voidaanko me kyseinen varmasti pitää kun siitä oli ollut hieman epäselvyyttä jopa kehässä niin että se myös vahvistuu oikeaksi, ja vastaus oli myönteinen. Näin ollen kerrankin meni näyttely juuri niin kuin pitikin, Veilalle Helsingistä SIIRTYVÄ CACIB!!

Joskus lupasin että jos jompi kumpi koirani onnistuu saamaan Suomesta itselleen CACIB:n, se olisi matka ulkomaita kohti. Missäköhän välissä sitä ehtii moisen lupauksen toteuttaa?

Timonan Yettie Yezebel "Veila" AVO-ERI AVK1 SA va-SE va-CA > CACIB
Silimen Classic Delight "Deli" AVO-ERI AVK4 (pk collie)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti