10. elokuuta 2014

Helsinki, World Dog Show 2014

Nyt on maailmannäyttely koettu ja se tuntui aivan yhdeltä näyttelyltä muiden joukossa. Ei mitään niin erikoista, kotiin tuomisina kolme pantaa (jollaisia olin jo aiemmin katsellut, ihan peruspantoja Hollolan nahkapajalta eikä mitään hienosteluvermeitä), WDS-avaimenperä, -pinssi sekä kokeilupussi ruokaa.

Että osasinkin olla vihainen näyttelypaikalla, vaikka se ei varmaan päällepäin kanssani keskustelleille ihmisille näkynyt. Viivi oli ollut hoidossa enkä voi käsittää, miten sitä ei oltu hoidettu priimakunnossa niinkin tärkeään näyttelyyn kuin maailmanvoittajaan valmistautuen. Viivin dieetti on ehdottoman tarkka ja koiralle oltiin syötetty ties mitä ja vaikka miten paljon, niin se oli näyttelypäivänä niin turvnonut kuin olla ja voi sekä olotilaltaan selvästi ahdistunut. Se ei suostunut tekemään ulkoilualueille vaan läähätteli olotilaansa kehän laidalla, kunnes viimein kehän jälkeen päästiin viemään se oikeasti ulos; juoksi välittömästi kakalle. Koiraa joutui myös näyttelypaikalla putsaamaan, kun sen rustoluun syönnin jälkeistä likaa ei oltu siistitty sen suupielistä ja etujaloista pois.
Sen löysähkö olotila tuntui myös kehässä eikä se syönyt lainkaan niin ahneesti nameja kuin yleensä. Ei lainkaan Viivimäistä draivia liikkeessä tai muutenkaan. Esitin sen lisäksi toisinpäin kuin yleensä, koska tuomarin puolen kyynärään oli ilmestynyt yön mittaan häiritsevän näköinen hankauma.

Olen melko sanaton siitä, miten oman näyttelykoiran omistava ihminen ei ole osannut hoitaa ohjeiden mukaan jonkun toisen ihmisen omistamaa koiraa kunnialla näyttelyyn. Joku maalaisjärki pitäisi asioita hoitaessa olla. Voisin sanoa aiheesta vaikka ja mitä, mutta lienee parempi että hiljenen.
En ole kuitenkaan pahoillani Viivin tuloksesta enkä usko että se olisi sijoittunut paremmin vaikka olisi ollut "kunnossa", olen vain periaatteesta aivan helvetin vihainen sille, miten koiraa oltiin hoidettu ennen näin tärkeää näyttelyä. Viivin arvostelussakaan ei ollut mitään pahaa koirasta.

Calibra's Dream Veawer "Viivi" VET-ERI VEK4

Päivää piristi kuitenkin Timonan-kasvattajaryhmän sijoittuminen sunnuntain BIS2-kasvattajan pallille, jonka ehdin seuraamaan livestreamista kotona. Ei huvittanut ollenkaan jäädä katsomaan isoja kehiä paikan päälle. Meinaten myös sitä, että Timonan on WDS:n korkeimmalle sijoittunein suomalaiskasvattajaryhmä.



kuvat © Nina Zubrinic & Siri Eveline Photography

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti