9. elokuuta 2014

Hyvinkää, collieiden kansainvälinen open show



Muorikoira kävi pitkästä aikaa näyttäytymässä collieihmisten ilmoilla esiintymällä maailmanvoittajanäyttelyn innoittamassa kansainvälisessä collieiden open show'ssa, jossa nähtiin suomalaiscollieiden lisäksi useita ulkomaalaisia koiria - lähinnä tosin pehkokehässä.

Esitin kehässä aamupäivästä urosten lassie-luokassa Paten ja vastuullani oli myös Sampo (Dandinas Quite A Show), jonka tosin vei kehään Tea - kiitos! En olisi pystynyt esittämään poikia itse yhtä aikaa samassa kehässä. Sampoa tuomari ei edes liikuttanut, mutta tuntui tykkäävän kokonaisuutena erittäin paljon vaikka antoikin "vain" EH:n. Pate oli hyvällä fiiliksellä kehässä kanssani ja sillä tuntui olevan oikeastaan kivaa, liikkeetkn sujuivat hyvin vaikkei se ole kehässä käynyt pariin vuoteen. Tuntui vain siltä ettei tuomari kiinnittänyt siihen juuri lainkaan huomiota ja arvostelukin oli juuri niin lyhyt - yksi rivi ja kolme tynkää toteamusta, "nice dog, nice movement, heavy head."  :(
Viivi tuntui vähän vaisulta eikä se ollut erityisen kiinnostunut edes lihapullista, vaikka on todella ahne muuten. Olisiko ollut kuumuus kun se on ennenkin kuumalla ollut hieman haluton, saas nähdä huomenna millä mielellä se on maailmanvoittajassa.

Titjan jouduin ottamaan lennosta Viivin kehän jälkeen eikä se ollut sille oikein paras ratkaisu, kun se oli auttamattoman isoilla kierroksilla katsottuaan minua TOISEN KOIRAN (=Viivin) kanssa kehässä eikä sillä ollut tippaakaan keskittymistä arvostelun alussa, kaikki vuoti suoraan sähläämiseen. Olisi tuomari voinut edes kysyä iän ja todeta sitten että on ainakin virkeä melkein-veteraani.
Liikkeisiin löytyi vauhtia taas potenssiin miljoona kehässä verrattuna kehän ulkopuoliseen draiviin (on se kumma miten yksi kehänauha vaikuttaa!) ja niiden jälkeen koirakin malttoi seistä hetken aikaa. Tuomari tuli ihan ääneen kertomaan, miten haltioitunut on Titjan liikkeistä ja harmiltteli erityisesti sen pystyjä korvia, ne kun ovat mitä ovat.

Very nice bitch. Moves terrificly well with magnificent reach in front. If she wasn't prick-eared she would get excellent.
- Alexandre C. de Carvalho

Kovin lyhytsanainen arvostelu Titjallekin, joka tosin lienee kertovan kaiken oleellisen. Rakasti erityisesti liikettä, mutta korvat. Titja oli kuitenkin ilmoitettu lassie-luokkaan, jonne oikeutettuja olivat ne koirat, jotka eivät pysty osallistumaan virallisiin luokkiin esimerkiksi pallivian tai pystyjen korvien takia - en jaksanut hoitaa Titjan korvia epäviralliseen kehään, joten ilmoitin sen lassieksi.
Arvostelua luokiessa herää kysymys, miksi tuomari rankaisee lassie-luokkassa kyseiseen luokkaan 'oikeuttavista' vioista, kun siinä luokassa ne pitäisi katsoa sormien läpi. Hänelle oltiin kuitenkin moneen kertaan kuuleman perusteella kerrottu luokan ideasta ja Titjan kohdalla kehis vielä varmistanut kuuliko hän oikein tuomarin sanelun, mutta hän pysyi mielipiteessään. Lassieiden oma luokka oli siis käytännössä yhtä tyhjän kanssa ja olen tästä erittäin harmissani, vaikkei toisin arvostelu mitään lisävoittoja olisi meille tuonutkaan. Titja voitti lassienartut EH:lla ollen luokan ainoa osanottaja, ruusuke on ainakin nätti ja koira pääsi pitkästä aikaa kehään pitämään hauskaa kun niin RRRRakastaa siellä oloa (kunhan korviin ei tarvitse koskea!).

Papaya Whip van Shaka's Royal Kraal "Pate" LAS-EH
Calibra's Dream Veawer "Viivi" VET-ERI VEK4 SA
Dandinas Put Up To Play "Titja" LAS-EH LAK1

(Eikös nuo lassie-luokkien lyhenteet vähän niinkuin noin menisi? ;D)

Lopuksi autoin Tuulaa vielä Timonan-ryhmien kanssa esittämällä Lillin (Timonan Veronica Velvet) jälkeläisryhmässä sekä kasvattajaryhmässä. Jälkkäri jäi toiseksi ja kasviksen mukana juostiin BIS-sijalle asti, tosin kilpailutta kun pehkoryhmä oli lähtenyt pois ennen loppukehiä. Koko oupparin BIS-sijat menivät nahkoille kun kaikki isoon kehään oikeutetut pehkot olivat poistuneet ROP-pehkoa lukuunottamatta ja sekin hävisi BIS:n voittaneelle nahkanartulle.

Ja illan paras uutinen loppuun josta en nyt osaa olla hiljaa:  Cara pääsee koeajalle!!





Viimeisessä kuvassa Viivi. Kiitos Tealle kuvaamisesta!
Lisää kuvia mahdollisesti myöhemmin handlauksistani kunhan ihmiset julkaisevat gallerioitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti