16. kesäkuuta 2008

Agilitytreenit

Eli tämän kesän viimeinen P-HAU:n agilitytreenikerta, kun lomaillaankin sitten loppukuu sekä elokuu treenien osalta. Ei kyllä välttämättä tekisi omalla kohdalla pitää tuota lomaa nyt kun on kesä ja olisi oikeasti aikaa sekä intoa treenata, mutta onhan se ymmärrettävä. Ellu siis tuli pitämään meille tämän kerran, oletuksena viime kerralla Tarja vain sanoi että tullaan tekemään jonkin verran kontakteja kun Ellu on huhujen mukaan niiden kanssa kohtuullisen haka koirineen.


Suurin ihmetykseni siis oli, kun aloitettiinkin kontaktien sijasta valssiharjoituksella, jonka mallensin jälleen tuohon viereen kuvana (mittasuhteet ja kulmien jyrkkyydetkin aika mäessä).

Valssit tuli siis tehdä kakkoshypyn jälkeen ohjaten koira putkeen niin että koira oli ohjaajan oikealla puolella. Koira tuli taasen ottaa ulos putkesta valssilla niin että se ohjattiin hypylle taas vasemmalta puolelta. Ja hypyn jälkeen taas valssi niin että koira oli ohjaajan oikealla puolella kun se ohjattiin viimeisellä hypylle sekä siitä viimeiseen putkeen. Oma optioni tähän väliin olisi lähinnä se, että harjoitus tässä vaiheessa tuntui olevan kohtuullisen haasteellinen ja valssimutkat vielä tähän väliin kuitenkin melko jyrkkiä. Emme ole kunnolla harjoitelletkaan valssaamista muuta kuin sen pari kertaa ehkä yhdessä + jotkut suorittaneet sitä muiden harjoitusten ohella vaikeutuksena (kuten mekin Titjan kanssa esim. viime treeneissä). Mutta mikäli vetäjä oli sitä mieltä että me nyt mentäisiin moinen harjoitus niin okei.. Titja suoriutuikin siitä kohtuullisen hyvin, joskin omaksi ongelmakseni huomasin lievän kiirehtimisen seuraavan esteen suuntaan kun kyseessä oli niin pienet ja jyrkät käännökset. En ollut seuraamassa miten muilla meni tämän harjoituksen kanssa.

Kyseisen harjoituksen aikana ulkona oli mahdollisuus harjoitella melko pitkiä keppejä kädellä näyttäen sekä rengasta. Yllätyin erittäin, erittäin ja todella positiivisesti Titjan keppien menemisestä! Se alkaa pikkuhiljaa sisäistää ideaa! Menin muutaman kerran itse peruuttaen ja antaen kädellä vain pientä vihjettä Titjalle. Olen myöskin liittänyt pienen käskysanan "kep" ajoittaen sen siihen kun Titjan on tarkoitus hypähtää minusta poispäin jonkin kepin toiselle puolelle. Ensimmäistä kertaa kokeilin keppejä myöskin niin että käännyin itse menosuuntaan päin ja "kep"-käskyllä sekä pienellä käsivinkillä ohjasin Titjan kulkemaan oikeasta välistä. Pieniä välihyppäyksiä ja muita tuli, mutta perusidea sekä Titjan oma hakeutuminen väleihin alkaa iskostua koiran mieleen! Upea fiilis ottaen huomioon että meillä tuntui aluksi olevan ongelmia aiheen suhteen. Jos nyt vaan saataisiin veli tekemään meille kotiinkin jonkinlaiset agilitykeppien korvikeversiot, kun tuntuu rakennushommissa olevan sen verran kätevä käsistään, niin päästäisiin treenaamaan kepit kunnolla hyviksi sekä varmemmiksi suoritettaviksi.

Kun kaikki olivat suorittaneet valssiharjoituksen, tehtiin toinen tunti sisällä sitten niitä kontakteja. A:n ja puomin kontakteja lähinnä, lisäksi sai itsenäisesti ottaa mm. rengasta (lähinnä minit ja midit kun se niiden korkeudella tuntui olevan) sekä radalla olleita putkia. Titja tuntuu A:n alastulossa jostain syystä hakeutuvan oikealle päin vaikka itse olisin vasemmalla ja sitä myöten melkeinpä liian aikaisin alas, joten tässä yksi asia mitä tulisi harjoitella. Puomin kontaktit sujuvat oikein mallikkaasti. Loppuun Ellu katseli vähän miten kepit joiltain meistä sujuvat. Ellu muistutteli kovin myöskin siitä, että joudutaan elokuun kurssille ilmoittautumaan itse joka tarkoittaa taasen sitä, että meidän täytyy itse P-HAU:n sivuja vahdata ja huomata ilmoitus kurssille ilmoittautumisen avautumisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti