5. kesäkuuta 2008

Kummia bambukeppejä

Tai no ei välttämättä ihan niin kummallisia.. Bambukepeillä pyrimme nyt tarkoittamaan kendo-harrastajien asetta ja harjoitusvälinettä, joka kulkee hienommalla nimityksellä shinai. Shinaihan meiltä täältä kotoakin löytyy kun lahtelainen treenivetäjä Henkka (Henri) on oman vanhahkon sellaisensa antanut lainaan minulle jotta voisin muutamia kendo-shubureita treenata ennen kuin aloitan itse kendon harrastamisen. Kendossa kuitenkin karkeasti sanottuna lyödään ilmaan/vastustajan suojavarusteisiin shinailla ja Titja on tuntunut erittäin närkästyneeltä siitä että "heiluttelen" tuota shinaita täällä kotona. Vinkunut kaukana sen näköisenä että olisin sitä lyömässä enkä vain ilmaa korkealla koiran yläpuolella. Eli pelko?

Sen takia raahasinkin koiran kaupunkiin Lahden kendoseuran Shi Ken Kai ry:n jäsenten ns. puistokendokerran sekaan Lahden kaupungin pikku-Veskujärven puistoalueelle, jonne olin luvannut mennä itse kuvaamaan. Kendoa kun yleisesti harrastetaan sisätiloissa, niin ulkoa moisesta sai ihan mukavia kuvia ja siksi kiinnostuin Henkan pyynnöstä lähtemään katsojaksi/kuvaajaksi. Koira tuli mukaan taas totuttelemaan lajiin - vaikka paikan päällä ei sitten tietysti ollut moksiskaan siitä mitä kendokat shinaiden kanssa tekivät ja olisi mielusti voinut tallustella treenaajien välissäkin muitta mutkitta. Mitähän helkkarin filmaamista se on sitten kotona harjoittanut..

Eli siis olin siellä kuvaamassa ja sain välissä pidetyltä piknik-ruokatauolta myös jäätelön sekä vähän muuta pientä naposteltavaa. Titjaa käskytin rinkelipuikulapullamössö-mikälie hässäkällä, otettiin pätkä seuraamista sekä jätättävä maahan. Koira tykkäsi muutenkin kovin vastaanottaa rapsutuksia, pullamössöhässäkkää sekä leikkiä paikalla olleen alle kouluikäisen tytön kanssa. Oli siis vapaana, jonka seurauksena meinasi lähteä muilta puistossa olleilta hakemaan frisbeenkin pois. Tytön pallokin tuntui olevan mukava.. samoin kuin saippuakuplat.

Toki Titjakin pääsi hetkellisesti poseeraamaan kerta kamera oli mukana, ei pidä tämän sivuston ainoaa oikeaa staraa unohtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti