8. kesäkuuta 2008

Mökkimiitti

Käytiinpä viettämässä vähän mökkielämää koiratuttavien kesken, mukana oli rapiat kymmenkunta ihmistä ja 9 koiraa. Riitti siinä vilskettä koko viikonlopuksi. Oltiin tosiaan paikalla Titjan kanssa ihmettelemässä joukon menoa. Koirajengiin kuuluivat Titjan lisäksi seropinarttu Nelly, seropinarttu Luna, papillonuros Timi, bordercollieuros Elmo, buhundnarttu Vaala, petit brabanconnarttu Ada, petit brabanconuros Leevi ja villakoiranarttu Kiara.

Nelly ja Luna olivat joukon isoimpia, mutta myöskin selviä paikan pomoja. Kaikki muut koirat kiltisti tuntuivat jättävän komentamisen heille, mutta tällä meidän pystykorvaisella collieviilettäjällä oli oma sanansa sanottavanaan mikäli jompi kumpi Titjalle ärähti. Tyhmänä meni ärähtämään takaisin ja saatiin siinä sitten pari tappelunaloitustilannetta useampaankin otteeseen viikonlopulle aikaiseksi. Näistä Titjalle muistoksi yksi reikä sää'än kohdille Nellyltä sekä kaksi reikää tassuun ja kuonoon Lunalta. Luna taisi saada Titjan hampaista myöskin tassuunsa pari haavaumaa, jotka keskeyttivät the-jälkikoira-Lunan jälkitreenit siltä viikonlopulta. Luna ehti hakea ainoastaan yhden todella helpon jäljen (maalikoirana saman omistajan toinen koira Timi), joten olisi ollut kiva seurata ammattilaiskoiran työskentelyä vaikeammallakin jäljellä.

Herättiin Mirabellan kanssa lauantaiaamuna jo kuuden maissa ulos (joskaan ei tarkoituksella), joten neljän tunnin yöunien jälkeen aamuauringossa kuvailtiin lähinnä sisältä mukaanotettua Titjaa ja Elmoa. Elmo oli ihan hauska lisä viikonlopulle, kohtuu nuori pentu kuitenkin kun oli. Mukana toisinaan kävivät myös Ada ja Leevi sekä joukon "mustis", suloinen musta buhundpentu Vaala. Adan ja Leevin kuvaaminen jäi aamulta hieman alhaiseksi kun eivät mökin reunustalta paljoa seuraamme ruohikkoalueelle liittyneet, kun taas Vaala oli aivan liian vikkelä ja tumma kuvattavaksi kunnolla. Siksipä vissiin kamerastani löytyikin lähes ainoastaan Titjan ja Elmon riehumiskuvia.. Otettiin Elmosta myös seisotuskuvia Mirabellan ja ylösnousseen AnniTeenyn kanssa, mie pääsin Elmoa seisottelemaan ja Teeny sitten kuvasi (kun vastaavaa järjestelmää ollaan Teenyn kanssa harjoitettu ennenkin). Hyvin pikkuherra osasi ja malttoi! Sen jälkeen riehuttiin vähän lisää.

Nojoo, lauantain mittaan kokeiltiin vähän agilityn tapaistakin. Oli meillä jopa yksi putki ja yksi este (joka oli lähinnä mini/midi-koirien kokoon mallattu). Elmo opetteli kovin innoissaan ensikertalaisena putkea, myöskin Leevi pienen alkujännityksen jälkeen tuntui viihtyvän putkessa niin hyvin että ulos melkein joutui houkuttelemaan. Leiriviikonlopun koiraveteraani Timi syttyi kyllä touhuamisesta niin paljon että oli suorittamassa esteitä muidenkin puolesta - samalla tavalla kuin Titjakin, vaikka ei välttämättä aivan yhtä pahasti kuin tämä collietyttönen. Silti oli mukava nähdä Timi viipottamassa niin silmät loisten. Ja kuten sanottu, Titja tosiaan osallistui vaikka tehtävä ei olisi ollut sille tarkoitettukaan. Mahdoton agilitykoiran alku. Titjan kanssa treenattiin pari takaaleikkausta putkeen. Miksi se "kotona" osasi, mutta treeneissä aiheen kanssa on hankaluuksia!

Lauantai-iltana piirtelin pari piirrostakin. Pääkuvat Lunasta sekä Elmosta, jotka annoin suoraan koirien omistajille. Pitäisi kyllä käydä kyselemässä voiko kumpikaan scannata/kuvata mulle niitä töitä, koska mieluusti voisin haluta joskus vuosien päästä itsekin katsella miten kamalia töitä olen joskus piirtänyt. Mustavalkoisia lyijykynätöitä siis tein heille. Saman illan aikana jostain syystä sain myös melkoisia allergiaoireita ties minkä seurauksena, joten nukuttu yö oli melko tukala.

Sunnuntaiaamu oli hieman väsynyt puolin sekä toisin. Ajattelin tuolloin että olisin Kiaraa kuvannut, kun kyseinen narttu oli suurimmaksi osin viettänyt aikansa jossain piilossa tai jonkun sylissä, ei ollut kovin innostunut leikkimään muiden kanssa. Kiarasta en kuitenkaan omista yhtään itse otettua kuvaa, kun ei tullut sitten kuitenkaan kuvattua. En kyllä sitten tiedä, lievästi vähän mökötin itsekin varmaan silloin sunnuntaiaamuna parista mainitsemattomasta syystä jonka takia olin lievästi hiljainen. Toki myös väsytti, eli senkin piikkiin voi hiljaisuutta laittaa. Lähdettiin NelliKetun ja JasuRotan kanssa viimeisinä paikalta, aivan kuten oltiin ensimmäisenä tultukin. Pääsin siis Ketun ja Nellyn, Rotan ja Timin sekä Lunan kanssa matkustaen koirineni takaisin Lahteen. Kiitoksia heille kyydityksestä ja mukavasta viikonlopusta yleisesti, me ollaan Titjan kanssa valmiita toistekin tulemaan Iittiin Rotan mökille! Vaikka mitä nyt pienistä erimielisyyksistä koirien välillä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti