21. joulukuuta 2013

Lisää rally-tokoa!

Kun nyt kerta lajin pariin päästiin niin käytiin kokeilemassa sitä heti uudelleen, tällä kertaa vähän ohjatummissa merkeissä eli collieiden hallivuorolla rally-treenaajan ja -tuomarin (toivottavasti en nyt valehdellut tuomarioikeuksista, ainakin pyrkinyt/pyrkimässä tuomariksi!) Terhin silmien alla monen muun collien kanssa. Paikalla oli useita pehkoja ja kaksi nahkaa, Samu (Jäälinnan Tsaarin Perijä) ja Titja.  :)

Titjasta oli taas ihanaa päästä mukaan ilman Veilaa ja hallilla se suoritti tunnollisesti pyydettyjä asioita. Alkuun vaikutti siltä että Titjalla oli pomppu-päivä eli se hyppi tasajalkaa ilmaan mua vasten, enkä tiedä laantuiko koiran into joutuessani komentamaan sitä vähän topakammin tästä jatkuvasta loikkimisesta kun ei meinannut käskyjenkään aikana pysyä tassut maan tasalla vai oliko sillä muuten vaan draivi tänään vähän huonompi kuin yleensä. Voi olla että itse jännitin myös varsinaista suoritusta, kun Terhi oli laittanut meille ihan suoritettavan lyhyen radan pystyyn jossa päästiin tekemään mm. pujottelu, spiraali ja saksalainen käännös, josta jo viime postauksessani puhuin. Molemmat tekemämme saksalaiset menivät Titjalta tosi hyvin tänään! Kaikki muut paikalla olleet koirakot olivat käyneet jo edellisinä kertoina hallivuorolla, tämä taisi olla neljäs ja viimeinen yhteinen rally-treeni, me päästiin Titjan kanssa vasta viimeiselle kerralle kun edellisinä viikonloppuina on ollut muita esteitä.

Jatketaan todennäköisesti tämän lajin parissa vielä ensi vuonna Titjan, ehkä jopa Veilan kanssa. Titja ei ole kovin kaukana kisavalmiista kun se osaa kaikki kylttien asiat pieniä hienosäätöjä lukuunottamatta, mun tarvitsisi vain saada itselleni suoritusvarmuutta ja jättää jännittäminen pois siitä osaanko lukea ja suorittaa kylttejä oikein - mä kun itse hölmöilen ja toko-ihmisenä mm. istutan koiraa liian usein. Miten mä olen saanut aikaisemmin kisattua Titjalle niin hienot ykköstulokset alosta enkä muista mitään jännitystä?

Koska Titjasta ei tullut tänään mitään kuvaa niin alla Samu.
Kiitos seurasta ja lenkistä treenien jälkeen, Tytti!! Saat Samun videot ja kuvat heti kun pääsen kotiin täältä korvesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti