3. toukokuuta 2014

Harjavalta RN + paimentavia koiria

Suht sekaisin täytyy olla että herää viideltä aamulla vapaaehtoisesti esittääkseen jonkun muun koiraa kuin omaansa koiranäyttelyssä. Näin siis tänään ja auton nokka Riikan kyydissä ensin kohti Someroa. Someron paimennustilalla hyppäsin Sirun kyytiin toiseen autoon ja huruttelime Harjavaltaan.
Kummallisempaa menestystä ei tullut, Viivi kyllä esiintyi ihan kivasti. Tuomari oli meidän kohdallamme todella nopea, vaikka olin katsonut että hänellä olisi muiden kohdalla kestänyt edes hieman kauemmin ja sen huomasi sitten arvostelustakin. Neljä lausetta, kun jonkun muun nartun arvostelusta löytyi yhdeksänkin lausetta. Tuomarin mieleen olivat selkeästi paljon kevyemmät ja sirommat nartut eikä Viivi kelvannut, kun Viivillä oli tämän herran mukaan jopa liian vahva rintakehä.  :D

Esitin vielä Millan apuna Viivin voittaneen vetskunartun Uman (Allegory Godiva) PN-kehässä ilman sijaa, hieman keuli ja kommentoi kun emäntä juoksi toisen koiran kanssa edellä että vieraan handlerin kanssa on ihan tyhmää. Sitä toista eli MyRRttiä (Allegory Brunhdile) kokeilin myös kehän ulkopuolella jos Milla tarvitsee toistekin apua.

Calibra's Dream Veawer "Viivi" VET-ERI VEK2

Takaisin Somerolle! En ihan ehtinyt nähdä Luna-bordercollien ("Hilva") suorituksia, mutta kuvistakin pystyy päättelemään että tyttö on ollut ihan pätevänä ensimmäistä kertaa lampailla. Itsehän vein sen aikoinaan moikkaamaan pässejä mielenkiintoisella tuloksella, joten en ihmettele yhtään että se syttyi nyt lampaillekin hyvin. Oli kiva jutella omistajan kanssa ja nähdä koirastakin että se on viimein alkanut syömään kunnolla, kun aiemmin melkein mikään ei tuntunut kelpaavan. Ja saattavat paimentaa uudelleenkin tämän päivän perusteella.  :)


© Riikka Lainio

Parin koiran verran katsoin ja kuvasin itsekin touhua, alla muutama kuva ja loput täällä:
http://korvakoirat.kuvat.fi/kuvat/Training/Herding-1/






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti