20. toukokuuta 2014

Solmusen LT ja "esitreffit"



toimintakyky +1 kohtuullinen
terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
puollustushalu -1 haluton
taistelutahto -1 pieni
hermorakenne +1 hieman rauhaton
temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
kovuus +1 hieman pehmeä
luoksepäästävyys +2a luoksepäästävä, aav.pidättyväinen
laukauspelottomuus ++ laukauskokematon
yht. +108p hyväksytty ⇒ uusi FI MVA

Päivällä vastaanotettuani Konstan (Dandinas Gorgeous Golden) pariksi päiväksi hoitoon lähdin illan tuntumassa katsomaan Veilan suunnitellun sulhasen Solmusen luonnetestiä.
Hyvä sää taittui heti testin alussa harmittavan voimakkaaseen sateeseen ja vei sadetta inhoavalta urokselta innokkuuden pois. Solmu ei osoittanut kaatosaateen aikana mitään kiinnostusta leluun eikä ihmeemmin ihmisiinkään, joten pidettiin pieni tauko ja sateen laannuttua jatkettiin testiä. Solmu ei siltikään innostunut normaaliksi itsekseen joka jäi harmittamaan omistajaakin.

Pauliina todennäköisesti kirjoittaa Solmun luonnetestistä itse enemmän blogiinsa jossain kohtaa, joten en ala sitä kummemmin itse analysoimaan. Tiedän kuitenkin miten koira tykkää oikeasti leikkiä ihmisen kanssa ja on sosiaalinen, vaikkei sitä testissä ilmentänytkään, muuten vaikutti suht tasaiselta menolta ja tasaisuutta kaipasinkin. Sen verran tosin sanon, että sitä ensimmäistä paukahdusta säikähdin minä ja kaiki muutkin niin en ihmettele yhtään koiran reaktiota siihen, toisen aikana oli rauhallinen eleettä.
Oli hauska nähdä myös toisen nahkauroksen Ahtin (Koiruuksien Ahti Talonvahti) testi heti Solmun perään, iloisen reipasta menoa pisteillä +125 ja myös laukauskokematon.

Kuvia:   http://korvakoirat.kuvat.fi/kuvat/Competitions+and+examinations/Hyvinkaa+mental+test+2014/


Testin jälkeen Solmu pääsi treffaamaan meidän kotipihalla Veilaa, joka onnistui esittelemään kaiken temperamenttisuutensa kerrasta. Toisaalta hyvä näin, näyttelyissä se on paljon rauhallisemman oloinen kuin kotona, niin tulipahan esiteltyä viirun oikeaa luonnetta.
Solmunen olisi kovasti ollut sitä mieltä että voitaisiin ryhtyä jo lähempään kontaktiin, toivottavasti pian niinkin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti