3. kesäkuuta 2012

Collieiden sivuerikoisnäyttely, Luumäki

Käväistiin Riikan narttujen kanssa collieiden sivuerkkarissa tuolla Lappeenrannan kupeessa. Sadetta se oli kovasti luvannut, mutta sitä ei saatu koko päivänä ja sää tuntui olevan enemmänkin suotuisa erkkaripäivälle. Ihan jees!

Piuken (Timonan Ziroya Zieva) kanssa oltiin nahkoissa junnunarttujen luokassa ERI2 SA. Juoksi ja esiintyi ihan hyvin, olisi halunnut istua kovin usein. Viikonhan se on mulla ollut ja kertaakaan mä en ole sitä mielestäni käskyttänyt kunnolla istumaan, että mistähän se moisen päähänpiston oli saanut, että nyt istuskellaan niin saadaan nami.. Alla kuva Piukesta.
Viivi (Calibra's Dream Veawer) oli tänään ihan vain "aavistuksen" innostunut. Se ei tiennyt kunnolla miten päin olla jo ennen kehää, tarjosi istumista, makaamista, seuraamista, örinää ja ties mitä. Pyörittelin siinä silmiäni että näinköhän se malttaa esiintyä kehässä ollenkaan, mutta kyllä se sitten esiintyi. Tuomari halusi, että juoksuosuudet tapahtuvat mahdollisimman hitaassa ravissa, joten yrittäessäni lähteä hitaasti liikkeelle edestakaisin-juoksussa palattiin siihen entiseen ongelmaan eli peitsaukseen. Kaksi lähtöä meni peitsaten, sit loppui multa itseltäni hermo, innostin koiraa ja lähdettiin hyvässä ravissa vähän reippaammin liikkeelle ja pudotettiin siitä siihen tuomarin rauhallisempaan raviin. Käyhän se sit niinkin. Veteraanien joukosta Viivi oli Piuken tapaan ERI2 SA.
PN-kehässä Linda auttoi handlaamalla Viivin ja handlasin itse Piuken. Tuomari kuitenkin tiputti molemmat pois eli ei sen kummempaa jatkoa.

Pehkokehään piti rientää heti nahkanarttujen kehän jälkeen, Kati (Faerie's Fortunate) esiintyi hyvin eikä tällä kertaa tarjonnut istumista yhtä paljon kuin viime viikonloppuna Järvenpäässä. Liikkumisosuudetkin sujuivat hyvin, joista tuomari mainitsi arvostelussa että liikkuu hyvin ikäisekseen. Kokonaisuudessaan sen esiintymiseen olen tyytyväinen eikä huonoille koirille hävitty ollenkaan, tuloksena sieltä ERI4.

Paljon oli tarjolla herkkuja näyttelypaikalla, kun Timonalaisten porukka oli leiponut erilaisia piiraita sun muita tarjoilua. Itse maistoin hyvin vähä mitään kun olen niin huono syömään näyttelypaikalla, mutta muille tuntui kelpaavan ja syötävää oli niin paljon, että sitä taisi jäädä melkolailla ylikin. Kokonaisuudessaan päivä oli kuitenkin erittäin rentouttava tutussa seurassa, pääsi juttelemaan taas monen collieihmisen kanssa ja näkemään sekä vanhoja tuttavuuksia että uusiakin koirien osalta. On myös tunnustettava, että iskin silmäni yhteen paikalla olleeseen urokseen..  :)
Erityisen mukava lisä päivään oli tavata brittiläinen nahkaomistaja/-tuomari Bev White, joka oli tullut Suomeen katsomaan sivuerkkaria ja nauttimaan päivästä kanssamme. Bev on aikoinaan antanut arvostelun Veilalle sivuerkkarissa reilu vuosi sitten ja ollaan sen jälkeen tultu tutuiksi facebook-ryhmän kautta. Erittäin mukava persoona ja vaikkei paljoa ehditty juttelemaankaan, oli kiinnostava kuulla Bevin mielipide sivuerkkarin nahkoista yleisesti ja voin hänen kanssaan olla monesta asiasta samaa mieltä.


© Linda Toivonen, mitähän mun jalalle on kuvassa tapahtunut? :D

Lisää Lindan ottamia kuvia sivuerkkarin nahkoista täällä:
http://collie.kuvat.fi/kuvat/Tapahtumia/03.06.2012+Sivuerikoisnäyttely,+Lappeenranta/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti