27. kesäkuuta 2012

Vettä ja vauhtia VAU:n agiepiksissä

Meidän oma agilityseura järjesti agiepikset tänään, tietysti meidän treenipäivänä joten oltiin järjestysvuorossa. Ja tottakai asiasta oltiin parisen viikkoa sitten puhuttu, että epikset järjestetään säästä riippumatta. Tottakai se heittää niskaan sateen ja ukkosen silloin kun asiasta oikein mainitaan etukäteen. No, onneksi varsinaista pisara-pommitusta saatiin lähinnä radan rakentamisen aikaan, sade loppui ennen varsinaisia starteja ja alkoi tihkuttaa kisaavien radan alussa vähän myöhemmin uudestaan, muttei enää täysin kaatamalla. Ukkonen jyrähteli taustalla hyvin lupaavasti, että varmaan useampi pehmeämpi koira jäi epiksistä pois. Osallistujamäärä oli silti ihan kiitettävä.

Työntekijöitä siellä oli ihan pilvin pimein, joten mitään kummempaa tehtävää mulle ei siellä jäänyt. Autoin Riikka-Liisaa laskemaan yhden luokan pisteet ja siirtelin lähinnä koirien hihnoja startista maaliin, huikeat muutaman metrin. Ja tästä hyvästä sain talkoopisteen tältä päivältä.  :)

Riikka-Liisa on vähän uhkaillut, että haluaisi kokeilla Titjaa agilityssä joskus, joten ottivat kokeilunsa sitten näissä epiksissä. Titja ei ihan jokaiselle agilityssä sovi ja lähtivät suorilta tekemään kokonaista rataa vain yhden yrityksen verran, joten elättelin jonkinmoista sirkusta nähtäväksi. Aikalailla Titja esitteli kaikki ns. huonot puolensa Riikalle lukuunottamatta kontaktien räiskimistä. Titjan kanssa on vaan niin monta asiaa, jotka täytyy muistaa sitä ohjatessa, etten voi olettaakaan Riikan muistaneen kaikkia mitä sanoin jo autossa puhumattakaan ettäkö olisin itse edes muistanut sanoa joistain!
Kepeistä olin sanonut, että jos ei suju, niin ei toistoja tai koira menee niin kierroksille ettei se ole enää ohjattavissa, että mieluummin menevät ohi. Ottivat yhden toiston jonka Riikka ohjasi liian läheltä (yksi muistettavista seikoista) joten koira meni tokasta välistä sisään, mutta menivät sillä suorituksella kepit loppuun (josta olen äärettömän tyytyväinen, ettei mennyt sen enempää säätämiseksi!) ja siitä rapsahti Titjalle hylky.

Rengas on myös ollut viime aikoina epävarma eikä se nytkään mennyt ensimmäisellä yrittämällä, samoin kentän taaimmaisilla esteillä oli jotain ongelmia. Titja myös esitteli Riikalle huonoa tapaansa ottaa kilometrin mittaiset käännökset jos sitä unohtaa kunnolla ohjata. Riikka kyllä itsekin tiedosti kaikki tekemänsä virheet ihan oikeiksi ja sanoi, että tykkää Titjan vauhdista. Että jos ensi kerralla keskittyisi ohjaamiseenkin sen lisäksi, että keskittyy pysymään myös koiran perässä. Ja täähän oli vasta ensimmäinen kerta, kuulemma suostuu/haluaa kokeilemaan uudelleenkin, joten mikä ettei. Ihan hyvä hylly se oli otettuna huomioon täysi ensikosketus Titjaan agiradalla. Alla vielä video.

1 kommentti:

  1. Tämän kerran osallistun haasteeseen: http://www.oliivit.blogspot.fi/2012/12/liebster-blog.html

    VastaaPoista