6. marraskuuta 2014

Ensilumi ja aksaa

On se jossain kohtaa saattanut ripotella lunta aiemminkin, mutta tänään satoi lunta, joka pysyy maassakin hetken. En ollut äärimmäisen ilahtunut lumisateesta päätettyäni lähteä agilityhallille kävellen, sillä Tea ei tällä kertaa päässyt treeneihin ja jäimme ilman kyytiä, mutta halu treenata silti löytyi sekä tahto päästä vähäksi aikaa tuulettumaan kotoa kivan tekemisen pariin. En osannut arvioida kunnolla matkaa hallille saatika sinne käveltävää aikaa, mutta onnistuin kuin onnistuinkin saapumaan hallille niin että avasin oven kellon lyödessä tasan treeniaikamme alkamisen merkiksi. Matkaa kertyi käyttämääni reittiä pitkin noin 3,85km joka tuli talsittua 33 minuutissa normaalia reipasta kävelytahtiani.

Tean olessa poissa emme saaneet tältä kerralta videoita, mutta treenimme oli varsin yksinkertainen ja helpposelitteinen. Aluksi jokainen koirakko otti kahden esteen jumppasarjaa lihasten verryttelemiseksi, eli matalahkoja hyppyjä peräkkäin niin että väliin sopii juuri yksi askel.
Varsinainen treenimme keskittyi renkaaseen, joka oli radan keskipiste. Renkaan toisella puolella U-muotoinen putki ja toisella puolella kolme hyppyä myöskin U-muodostelmassa, joita käyttäen hinkattiin rengasta kerran jos toisenkin. Ohjauspuolia vaihdellen saatiin sisällytettyä muutama valssi- ja takaaleikkaus-harjoitus muuten niin yksinkertaiseen treeniin.

Testasin itse miten hyvin Titja hakee rengasta enkä suoristanut sitä vaikeammista kulmista välttämättä kovin paljoa vaan annoin sen valita itse. Putkelle päin mentäessä kulmissa ei ollut mitään ongelmaa, mutta putkelta päin tultaessa koira hyppäsi sivusta. Kerran, toisen, kolmannen. Osaa varmasti, mutta kehtasi tulla sivusta vielä silloinkin kun olin vastaanottamassa sitä täysin suoraan. Prkl!! Muutama onnistunut toisto.

Loppuun saatiin kokeilla kahdesti jumppasarjaa täydellä viidellä esteellä eikä siinä ollut mitään ongelmia. Varsinaiseksi jäähdyttelyksi saatiin talsia sama matka kotiin kuin mitä oltiin tultu hallillekin, joskin monta kertaa inhottavammassa lumipyryssä.  :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti