14. kesäkuuta 2014

Kotka KV


© Tea Lemmetyinen

Kylmä ja tuulinen Kotkan näyttely takana. Kolmesta koirasta ehdin viemään kehään kaksi, Tuike-pehkon ja Allun kehät menivät täydellisesti päällekkäin. Allu oli tässä näyttelyssä prioriteettini ja toiveissa oli sille käyttövalionarvoihin tarvittava H. Tuomari olisi toivonut Allulle parempaa karvaa ja parempaa tyyppiä, minä taas olisin toivonut koiran käyttäytyvän kehässä kuten sen ulkopuolellakin; kaikesta kiinnostunut koira joka katselee maisemia vuosikaudet asettelun aikana/jälkeen olisi ollut niin helppo, mutta ei se hullummin mennyt nameillakaan improvisoiden. Erityisen tyytyväinen olen liikkeen rauhallisesta tahdista löysällä hihnalla (tuomarin toiveesta), kuitenkin käyttölinjan koira kyseessä.
Hienosti meni joka tapauksessa, Allun missikisat alkoivat ja loppuivat samoin tein H:n myötä.  :)

Viivi oli kehässä taas erittäin ahne, ei esiintynyt mielestäni kovinkaan hyvin tietäen miten tattina se osaa seistä, kun piti venkslata namin takia. Erityisesti hampaiden katsomisessa olisi pakitellut enemmän ja vähemmän, joka ei kuulu sen tapoihin. Eikä sitten miellyttänyt tuomaria tänään noin muutenkaan.

Alfred "Allu" AVO-H (bordercollie)
Calibra's Dream Veawer "Viivi" VET-ERI VEK3

Koska nahkacolliekehä oli niin myöhään eikä meillä ollut kiire pois, jäätiin odottelemaan isoja kehiä. Lilli (Timonan Veronica Velvet) voitti ryhmän ja aiemmin Turussa esittämäni Sampo (Memorylane Samba Caramba, partacollie) sijoittui ryhmän toiseksi joten kannustettavaa riitti.
Parhaan kasvattajaryhmän valintaan sain käsiini Veilan emän Bombin (Timonan Qiana Qinnie), ja voi miten se tuntuukaan tavallaan niin samalta hihnan päässä kuin Veila itse - tosin monta numeroa isommassa koossa. Timonan kasvattajaryhmän tuomari osoitti sijalle BIS1!


© Jaana Turtiainen, käsi sydämellä itse kullakin, on tämä melkoinen harrastus   :D


© Pasada Ky

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti