1. toukokuuta 2008

Vappunäyttely

Impi ja omistajansa Sarianna kotiutuivat meille siis jo edellisenä iltana. Aamu aloitettiin reippaasti sillä että lähdettiin ulos kuvaamaan. Etsittiin ensin vain pari vapputarviketta kun tänään sattuu sellainenkin päivä olemaan ja ulkona koristeltiin Titja istumaan vappufiiliksiin. Eli tässäpä teille hyvän vapun toivotukset Titjalta! Impi ei valitettavasti malttanut pysyä moisissa kuvauksissa lainkaan paikoillaan toisin kuin tämä colliepatsas.



Joka tapauksessa mentiin sitten pienen vappukuvaustuokion jälkeen Herrasmannin rantaan. Siellä kun ei vielä juuri pyöri ihmisiä tähän aikaan vuodesta niin pidettiin koiria irti ja annettiin niiden leikkiä siinä laajalla ruohoalueella. Kuvattiin koirien leikkiä ja Sarianna lopulta otti joitain otoksia myös minun ja Titjan minitokoiluista. Vaikka sitä ei kuvattukaan kauaa niin Sarianna sai silti pari loistavaa kuvaa joita tulen varmasti käyttämään jossain kun pitää laittaa kuvia Titjan tokoiluista. Ensimmäisenä menkööt Harrastukset-sivun koristekuvaksi yksi.

Tulihan siinä sitten lähdettyä myös Hollolaan vappunäyttelyyn, jonne Titja pääsi turistiksi. Näyttely oli nääs valitettavasti tarkoitettu tällä kertaa vain FCI 4, 5 ja 6 ryhmän roduille - eli Impi oli ilmoitettu! Näyttelypaikalle saavuimme kohtuullisen myöhään, koska Hollola (jossa näyttely pidettiin) on tässä ihan Lahden vieressä ja Impin kehän aika oli niin myöhään. Paikan päällä saimme kuitekin odotella reilusti yli tunnin ennen omaa vuoroamme. Löydettiin leiriytymiskohtamme vierestä juttelukaverikin, Ketunsaran kennelin kasvattaja ja heidän nuori islanninlammaskoiranarttunsa Emma (Gantroppas Ársól Emma). Emma oli ehtinyt olla jo kehässä ja oli tuolloin ROP, joten ei ihan turha tyttönen sekään. Itse kävin kuvaamassa mm. jämtlanninpystykorvia ja samojedinkoiria joutessani, huomasin myös että Titjan yhden parivuotiaan koiratutun Tinkan (Idejomas Talvi Halla) sisko voitti ROPin sekä valioitui kyseisessä näytteylyssä.

Impi oli siis junioreiden luokassa ja sitä ennen oli yksi junioriluokan uros, joka taisi saada EH:n oman näkemiseni mukaan. Vähän hirvitti omistajan kanssa mitä se Impi sitten tulee saamaan kun kyseinen petit oli kuitenkin ties mikä balttian juniorivoittaja ja oikein petittimäinen. En kuitenkaan moista enää kehässä ehtinyt ajatella kun handlasin Impiä ja täytyy olla kovin tyytyväinen taas jälleen kerran nousevan showtähden esiintymiseen - sekä tulokseen! Minulla meni pieni hetki sisäistää tuomarin kommentti "kyllä se vaaleanpunaisen saa", sillä koska rodussa ei ollut sen uroksen lisäksi niin Impi oli automaattisesti ROP ja sai täten ensimmäisen SERTinsä! Meikä kun on tällainen herkistelijä (vaikkei sitä toisinaan uskoisikaan) niin kyllä meinasi tulla ilosta tippa linssiin. Oli muuten ensimmäinen koira jonka olen ROPiksi asti koskaan handlannut, vaikkei se nyt kovin vaativaa ollut ottaen huomioon ettei muita osallistujia rodussa ollut kuin se yksi EH:n saanut narttu. Omistaja ymmärsi tapahtuneen vasta kun tuomari ojensi meille ROP ja SERT-ruusukkeet, vaikka olin varmasti tähän mentisistä saavutuksista selvemmin palkannut ja kiitellyt Impiä hyvästä suorituksesta. Arvostelukin oli oikein mallikas. Tästä se ura urkenee! Vielä kaksi SERTiä ja voilá! Omistajan Sariannankaan ei parane enää epäillä. Titja oli kovasti kannustamassa kaveriaan.

Impi arvostelu: "Rungossa nartulle sopiva pituus. Päässä oikeat mittasuhteet, kallossa vielä pyöreyttä. Kaunis ilme. Hyvä raajarakenne. Hyvin kehittynyt oikeanmuotoinen rintakehä. Hyvin asettunut pitkä häntä. Karkea karva, joka tänään on lyhyt. Täysin korrektit etuliikkeet." + suullinen maininta tuomarilta kahdesta puuttuvasta hampaasta (joka ei ole tosin häiritsevä tekijä) sekä lausahdus "Korrekti narttu".

Jäätiin me ryhmäkehäänkin kuten myöskin uusi koirakaveri Emma omistajineen, tosin kummallekaan ei sieltä tullut sijoitusta. Impi liikkui kuitenkin oikein mallikkaasti - ehkä liikkumisen kannalta paremmin kuin koskaan tähän mennessä kehässä - ison kehän aikana ja sain minulta suuret kiitokset hyvästä esiintymisestä. Koetettiin kotona sitten kuvailla Impistä muutamia palkintokuvia, joskin koira on kuvissa punaiseen päin sävyttynyt. Näyttely oli urheilukentällä ja Titja meni pyörittämään Impiä sellaisessa punertavassa hiekassa, joka tarttui tyttösen vaaleaan turkkiin (onneksi vasta kehän jälkeen). Ilta olikin sitten kohtuullisen väsyttävä.. nukahdettiin niin omistajat kuin koiratkin melko aikaisin, niin käy usein näyttelypäivän jälkeen. Mahtava päivä!

Laitetaan nyt vielä tavan mukaan rodun tulokset kaikenkaikkiaan esille.


Hollola 01.05.2008, tuomari Harry Tast, petit basset griffon vendéen

JUN-urokset
EH1 Yamashta Fahrenheit

JUN-nartut
ERI1 PN1 SERT ROP Humisevan Harjun Immortelle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti