8. heinäkuuta 2008

SCH P-H AO Match show & möllitoko

Käytiin mätsärissä Löytynmäen koulutuskentällä, josta kuultiin hyvällä tuurilla alle viikko sitten.. ja sellasta. Siellä oli myös möllitokoa tosi-mölleille ja mölleille alo-luokka, meinasin et lähetään vaan möllöilee. Päästiin paikalle Melissan vanhempien kyydillä, heillä on soopeli nahkatyttö Luna (Honey Melon Romantica Blues), himppusen Titjaa nuorempi. Muuttavat piakkoin Lahteen, joten Luna tulee olemaan Titjan uusi leikkikaveri myöhemmin.

No sitten paikalla tuntui siltä että eipä teekään mieli tokoilla. Ja koira on ottanut viimeiset 2kk vain agijuttuja, että eihän se osaa enää mitään. Ilmoitin sen sitten myös mätsäriin aikuisiin rotukoiriin ja tokossa tosi-mölleihin kun halusin ottaa pehmeän laskun tokomaailmaan - sitäkin pitäisi ehkä treenata joskus kun on meillä vielä kaksi koetta tänä vuonna..

Hups. Ei siinä ihan niin pitänyt käydä, miten kävi. Titja esiintyi kehässä purkat korvissa erittäin hyvin. PUN. Eikä sekään riittänyt, Viivi-nahka oli PUN2 ja Titja otti sitten sen PUN1:n. Saatiin myös "sanallinen" eli jotain ruksitusjuttuja. Siinä on tähtiä tyyliin *** = erinomainen, ** = erittäin hyvä, * = hyvä ja kohtia jotka voinut ruksittaa. Tai siis latelin päästäni nuo sanat noihin merkityksiin, mutta kutakuinkin noin. Titjan "arvostelu":

Koiran luonne ***
Koiran esiintyminen ***
Koiran liikkuminen ***
Ohjaajan esitystaito ***
Yhteistyö ja yleisilme ***

Tässä välissä juostiin möllöilemässä tokon suhteen. Eka möllikisa muuten ikinä. Enkä ottanut oikein mitään liikkeitä kehän ulkopuolella, joten aika puhtaasti mentiin kylmiltään ja sen kyllä näki. Seurasi vissiin puolet ilman kontaktia (siis musta tuntui siltä) ja liikkeestä seisominen oli hitaahko. Koska kyseessä tosi-mölli niin ei ollut paikallamakuuta, hyppyä eikä vapaana seuraamista ja arvostelu tosi löysä yleisesti ihan epävirallisuuden takia. Mutta kun niitä tuloksia kuunteli niin oli melko "oho" olo, kun ei Titjan nimeä kuulunutkaan ei-sijoittuneista ja sijoittuneissakin vasta viimeisenä. Me saatiin jaettu ykkössija täysillä pisteillä, jaetulla ensimmäisellä sijalla meidän kanssa oli joku sheltti omistajineen. No, tokoarvostelu oli seuraava:

Luoksepäästävyys 10 (x1)
Seuraaminen kytkettynä 10 (x2)
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 (x2)
Luoksetulo 10 (x3)
Seisominen seuraamisen yhteydessä 10 (x2)
Kokonaisvaikutus 10 (x1)
= 110p, 1. sija

Ja suoraan tokon palkintojenjaon jälkeen juoksu näytelmien BIS-kehään. On se kyllä niin kiva juosta muiden koirien perässä kun oma koira juoksisi paljon lujempaa.. mutta minkäs teet, odotin vain pitkähkön välimatkan - siihen on tottunut. Onneksi BIS-kehä oli iso. Kun "BIS7" palkittiin eli viimeinen, ajattelin että on se Titja varmaan kolmas. Mun ikuinen kolmonen, aina sijoittunut kolmoseksi lähes kaikessa korkeimmillaan. Ja arvatkaa lopputulos - kolmas.

Eli lyhyesti sanottuna:
Tosi-möllien toko, 110p & jaettu 1. sija
Aikuiset isot rotukoirat PUN1 & BIS3

Palkintoina saatiin ainakin jonkunnäköinen pussukka.. joka sisälsi näyteruokapusseja. Joku muu ruokapaketti joka sisältää todennäköisesti vähän lisää samoja näyteruokapusseja (funtsin jo että niitä entisiäkin on vielä jäljellä jotka on saatu viime vuoden mätsäreistä.. on muuten ohimennen sanottuna tän vuoden eka ja vika mätsäri todennäkösesti, kun ei meidän pitänyt mätsäreihin enää mennä ellen JH:ta innostu kokeilemaan sellaisissa). Lisäksi joku grillausvälinejuttu, on kyllä tosi paha sanoa sen nimeä kun en enää muista miksi äiti sen nimesi. Sain valita laatikoista mitä haluan lisäksi (sijoittuneille oli moinen), joten otin sieltä kirjan lahjoitukseksi äidille - tykästyi lahjoituksesta. Ja kolme ruusuketta + nuo arvostelut. Plus ostin yhdeltä LKK:n kivalta kouluttajata metalliavaimenperän jossa on nahkacollie.

Ja mun ei edes pitänyt lähteä tähän mätsäriin oikeesti, mut lähettiin sit kuitenkin. Ihan kiva, kannatti! Nyt vaan ootellaan niitä kuvia joita ihmiset otti siellä kehien laidalle, pitäs sulla SCY P-H AO:n sivuille jossain vaiheessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti