17. kesäkuuta 2013

Kotka KV + SCY agility + Desucon + Terra

Ollaan oltu koko viikonloppu niin menossa ettei ole ehtinyt erikseen tapahtumien välissä kirjoitella blogiin, joten nyt tulee kerrasta taas enemmän..  :)


Kotka KV

Lauantaina aamulla suuntasimme matkamme Riikka-Liisan kanssa Kotkaan kahden pehkotytön kanssa. Keli oli varsin aurinkoinen, mutta erittäin tuulisa. Sain viimein ostettua tästä näyttelystä kaksi uutta näyttely-snakea, halppisversioita joita ei ole ollut enää myynnissä läheisessä Musti&Mirri-liikeessämme kuten joskus aiemmin oli. Ostin viimein myös oman retkituolin sekä kaksi euron kampaa, joita olen nähnyt muutaman nahkaihmisen käyttävän karvanlähdön aikaan ennen kehää. Jos niistä joskus olisi itsellekin jotain hyötyä, eivät ainakaan olleet kalliita.

Esitin itse toisen mukana olleista pehkoista, "kummityttöni" Delin avoimessa luokassa. Viimeksi Lahden näyttelyssä meidän esiintyminen meni vähän makoiluksi, mutta tällä kertaa seisomis-osuus hoitui hievahtamatta kun olin kehän ulkopuolella lyhyesti sille muistuttanut mistä on kyse. Ravikin oli reipasta koiran normaaliin tapaan eikä pelleilyjä saatu aikaiseksi. Riiskan toinenkin pehko sai saman tuloksen tästä näyttelystä omassa luokassaan veteraaneissa.

Silimen Classic Delight "Deli" - AVO-ERI AVK4 (pk collie)


Kuvan © Pauliina Purtilo, takatukka ihan pystyssä!


SCY agilitykokeilu

Sunnuntaina aamupäivällä mentiin oman agiseuramme VAU:n hallille collieyhdistyksen agility-päivään. Paikalla oli yhteensä kymmenen collieta, joista mukanani ollut Titja oli ainoa lyhytkarvainen. Hyvin soopeli-voittoinen tapahtuma kun muun värisiä koiria ei ollut paikalla.
Rata numeroitiin kahdella eri tavalla, helpommaksi ja vaikeammaksi. Titja oli ainoa vaikean radan koira, joten kävelin ja opettelin sitä yksinäni. Pehkoista löytyi muutama aivan aloittelija, joiden kanssa tehtiin vain suoraa putkea ja muutamaa hyppyä - todella mukava oli seurata miten ne tajusivat nopsaan jutun juonen vaikka alkuun putki saattoi paria jänskättääkin.  :)

Titjalla on taas reilu puolitoista kuukautta aikaa viimeisestä kerrasta agilityn parissa ja sekin oli HSKH:n kisoissa, jossa ei paljoa varsinaisesti treenailtu suorituksien ohella. Vaikeampi rata oli tosissaan haastava, jouduin itsekin tekemään siinä ohjauskuvioita joihin en ole tottunut, erityisesti yksi käännös heti radan alkumetreillä oli liian tiukka Titjalle ja vastaavaa keppikulmaa se ei ole koskaan ennen tehnyt - kyseinen kulma oikein avusti sen pahaa tapaa loikata vasta toiseen keppiväliin ensimmäisen yli etenkin kun ohjasin itse koko ajan niin huolimattomasti. Todella hyviä vinkkejä ohjaajalta Terhiltä, kun vaan itse osaisi soveltaa niitä jatkossa! Päästiin kuin päästiinkin koko rata loppuun asti vaikkakin muutaman esteen pätkissä ja välissä virheitä korjaillen, kokonaista rataa ei loppuun enää otettu kun pätkissäkin mentynä treeni oli koiralle jo hyvin rankka yhteen putkeen. Alla Tean videokuvaama kooste meidän säheltämisestä.



Desucon 2013

Jotkut harvat tietävät että muutama vuosi sitten ravasin animeconeissa ja muissa vastaavissa animetapahtumissa, joissa käyminen jäi mm. kiinnostuksen sekä ajanpuutteen takia. Lahdessa on nyt viitenä peräkkäisenä vuonna järjestetty kesäkuun alussa Desucon-niminen animetapahtuma, jossa kävin ensimmäisen kerran viisi vuotta sitten kun se ensimmäistä kertaa järjestettiin. Sen jälkeen olen aina ollut poissa kotoa tapahtuman ajankohtana. Tänäkin vuonna luulin että viikonloppuni olisi niin täynnä kaikkea muuta tekemistä etten uskaltanut ostaa ajoissa sisäänpääsylippua tapahtumaan kun ne myytiinkin jo loppuun. Työntekijäksikään en sinne hakenut.
Sainhan mä kaikkea muuta viikonloppu-tekemistä (kuten tästä postauksesta voi päätellä), mutta ei se silti haitannut tapahtumapaikalla vierailua. Koska pääsylippua sisälle ei ollut, päätin mennä paikalle yhdessä koirien kanssa. Ja koska animetapahtumasta oli kyse, emmehän me paikalle voineet mennä ilman mitään cosplay-asustetta. Itse en moiseen enää hyvin pienellä varoitusajalla taipunut, joten cossaamisen puolestani hoitivat koirat. Loistavasta ideasta kiitos ystävälleni Antonille!  ♥

Titja ja Veila saivat kunnian pukea päälleen Narutosta tuttujen Ninken-koirien asusteet. Alkuperäinen tarkoitukseni oli pukea Titja Akinoksi ja Veila Uuheiksi, mutta Akinon aurinkolasit jäivät hankkimatta niin en viitsinyt Veilallekaan kietoa sidettä kaulaan vaan mentiin pelkkien asusteiden nojalla.
Oli mukava nähdä miten monet oikeasti tunnistivat ninjakoirat, hihkuivat niiden söpöyttä ja todella monet kävivät silittelemässä sekä normaaliin con-tyyliin halusivat kuvia "cosplay-asusta" eli tässä tapauksessa koirista. Jotkut halusivat pelkät koirat ja jotkut poseerata koirien kanssa. Vain yksi Kakashia cossannut tunnustautui ninjakoirien "omistajaksi" (Kakashi on sarjassa Ninkeneiden omistaja) hetkellisesti, pari muuta Kakashia jättivät ne huomiotta. Saas nähdä löydetäänkö kuvia/videoita tytöistä kuvaajien gallerioista vielä jälkeenpäin!

Käytiin paikalla lauantaina iltapäivästä/illasta noin viiden tunnin ajan ja sunnuntaina erikseen vielä parin tunnin ajan. Sunnuntaina alkoi Veilakin jopa näyttää siltä, että on saanut riittävästi huomiota eikä jaksanut nostaa kierroksia jokaisesta silittelijästä. Titja oli välillä jopa kyllästynyt.
Loppuun on pakko mainita, että koirat saavat olla hyvin tyytyväisiä "cosplay-puvustaan", kun sunnuntaina lähtöhetkillä jopa joku conissa vieraillut aasialainen kävi kavereineen nappaamassa niistä kuvia. Ihan huippua.  :)




Terra-pentu

Sunnuntaina desuconin jälkeen iltapäivästä löydettiin Antonin kyydissä tiemme Annin luokse moikkaamaan Milkaa sekä Annin toisen kyläilijän Suvin sakemannipentua Terraa. Mukava pieni kolmen kuukauden ikäinen poikapentu, jolla hampaat vielä kovassa käytössä. Kokeilin vähän seisottaakin sitä kuviin, vastaavaa ei ole sen kanssa tehty joten alku meni hieman säätämiseksi mut saatiinhan me jotain aikaiseksi kuitenkin!


Kuvan © Anni Turkia, Terran virallinen nimi on Vorgeher Herakles

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti