16. elokuuta 2008

Colliemiittinki

Käytiin joo tässä ajanvietteenä tapaamassa vähän colliekavereita. Mukana olivat Titjan lisäksi pitkäkarvaiset colliet Iina (blm), Himmu (so) & Kerttu (tri) omistajineen, Tuike (so), Classic (so) ja Deli (tri) omistajineen sekä Jacinth (tri) omistajansa Tean kanssa. Johannes asettui viltin päälle hieman syrjempään kuvailuasemiin. Kuvaaminen mahtoi toisinaan olla hankalaa, kun muutama collie hyppi puoliksi päällä leikkimässä puhumattakaan etteikö ylimääräisiä karvapeppuja olisi löytynyt linssin edestä.. Titja oli siis ainoa lyhytkarvainen yksilö paikalla, taas vaihteeksi. Tulihan tuota itsekin kokeiltua kuvaamista tapaamisen loppupuolella J:n vierustalla, vaikkei kuvaaminen innostanutkaan.

Deli muisti parin päivän takaiset seisotusharjoituksemme ja hakeutui luokseni toisinaan ihan syliinkin asti, kun maassa istuin. Otin muutaman lyhyen kerran seisotusta trikkilapsosen kanssa ja oikein hyvin muisti mitä viime kerran vartin opetus oli tuonut mukanaan, malttoi nyt jopa vielä vähän paremmin kuin silloin - vaikka tällä kertaa ohessa oli yhä useampia pitkäkuonoja joille nami olisi ehkä myös kelvannut. Tarjoilu oli kuitenkin valitettavasti auki vain Delille ja Titjalle.

Elosalama-Titja piti vaihteeksi huolen siitä että kun juostiin niin juostiin ja lujaa. Siinä tuli jyrättyä ja hypittyä yli pentu jos toinenkin eikä ole mitään takeita saiko Johannes Titjasta ollenkaan kuvaajia, tulipa sieltä muun muuassa kommenttia Titjan kuvaamisesta että hän ei ole lintukuvaaja.. No, miten sen nyt ottaa. Ainakin Jacin omistaja Tea ei ehtinyt tarkentamaan tuohon meidän aropupuun varmaankaan kertaakaan, itse en tainnut juuri edes kääntää kameraa Titjaan päin kun on sitäkin tullut kuvattua kerran jos sadannenkin aiemmin. Onneksi mitään riitoja koirien välille ei saatu aikaiseksi lukuunottamatta trikkipentujen Delin ja Jacinthin muutamaa "totista" ärähdystä toisilleen. Niin pieniä ovat kuitenkin etteivät tahtomallakaan saisi pahaa aikaiseksi, kunhan kiukuttelevat.

Muiden lähtiessä aloin valmistella Titjaa hiljalleen jo muutamaan tokoliikkeeseen ottamalla, muiden koirien vielä juostessa vapaana, kentällä paikallamakuuta sen verran että kävelin itse jonkun matkan päähän ja takaisin sekä pari luoksetuloa. Luoksetulot eivät menneet ihan putkeen, vaikka koira sivulle asti tulikin, matkan varrella oli vaan pari häiritsevää koiraa jotka saivat Titjan tekemään tarpeettomat lisäkierrokset (esim. kiertämään viereen-käskyllä selkäni takaa sivulle, vaikka kyseiseen on käsky erikseen "sivulle", käskyllä "viereen" tulisi tulla suoraan edestä). Muiden lähdettyä otin yhteensä jopa viisi noutoa isolla kapulalla, joista ainoastaan yksi nosto oli huono ja yhdessä palautuksessa tiputti kun oli jo istumassa. Kuvasin viimeisen noudon kännykameran videolle omasta näkökulmastani, en tiedä millainen siitä tuli kun en ole katsonut videota edes lävitse.

Noudon jälkeen otin pari seuraamispätkää, joissa kontakti ensimmäisissä rakoili hieman. Täyskäännökset melko hienoja, sivullepäin käännöksissä on yhä reilusti parantamisen varaa. Kolme liikkeestä maahanjättöä, joista ensimmäinen todella hidas, toinen omalta kannalta varmistettu nopeammaksi ja kolmas hyvin pienellä käsivinkillä ihan hyvä, voisi olla huimasti nopeampikin. Liikkeestä seisominen vain kerran, joka on samaa laatua kuin ennenkin - nopea, varma. Vielä yksi luoksetulo, jonka viereentulo-osuus edestä tällä kertaa huimasti parempi kuin aiempien luoksetulojen. Vielä hyvin lyhyt suora seurauspätkä kahdella pysähdyksellä ja lopetettiin siihen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti