6. elokuuta 2008

Luna kyläilemässä

Tässä pari päivää sitten noin vartin ajomatkan päähän muutti Lahteen uusi nahka, Titjan jo aiemmin mätsärissä tapaama Luna (Honey Melon Romantica Blues). Kyseinen Luna tuli emäntänsä Melissan kanssa tänään vierailemaan, vietettiinkin sitten suunnilleen koko aika ulkona.

Ensin mentiin päiväkodin taakse nurmikkoalueelle ottamaan vähän tokoa. Joitain yksinkertaisia alokasluokan liikkeitä molemmat, eritoten luoksetuloa sekä pieniä seuraamispätkiä ja harjioteltiin vielä Lunalle harjoitukseksi paikallamakuuta. Titjan paikallamakuu on ollut aina kohtuullisen varma ja oli nytkin, vaikka kaveri nousi välillä vieressä istumaan. Varmaan pisin koitettu paikallaolo oli minuutin kestänyt, Lunan maltti on kuitenkin vielä vähän harjoituksen alla. Kyllä se siitä vielä joskus, ainakin Titja voi toimia kaverina ja "mallina" paikallamakuuharjoituksissa tulevaisuudessa.

Sitten vähän kuvailtiin. Yritettiin saada Lunasta ihan vain juoksukuvia laukassa, joka vaati sitä että Melissa joutui juoksuttamaan sitä (ja Titjaa) useampaan kertaan yhtä suoraa edestakaisin. Kyllähän sieltä lopulta tulikin juuri sellaiset kuvat, mitä hain. Melissa myös vähän seurautti Lunaa sekä otettiin Lunasta pari rakenne-, istuma-, makuu- ja pääkuvaa. Lopuksi heiteltiin koirille nakinpaloja nurmikolle ja saivat etsiä niitä sitten oikein urakalla. Luna oli harjoitellut vastaavaa ennenkin joten toimikin sen mukaisesti, Titja ensikertalaiseksi etsi kuitenkin erittäin tehokkaasti ja laajalta alueelta nostamatta kuonoaan juuri missään vaiheessa ruohosta. Ehkä me sitä jälkeä vielä joskus..

Loppuun käytiin vielä lenkillä lenkkipoluilla, joita kyllä riittää enemmän ja vähemmän täällä Ahtialassa. Käytiin koirarannallakin moikkaamassa Elsa-suomenlapinkoiraa, jota Luna kuitenkin hieman pelkäsi ja pakoili kun Elsa heti ensitöikseen hieman kaahaili Titjan kanssa tuhatta ja sataa. Ihmekään jos vähän säikähtää sellaista veturikaksikkoa!

Täytyy sanoa että kyllä oli väsyneitä koiria, ainakin Luna kuulemma. titja vielä hetken pyöri sisällä sen näköisenä että mennään vielä tekemään jotain, ennen kuin asettui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti