19. toukokuuta 2012

Jämsän näyttely


VEILA TÄNÄÄN ROP!! En ole vieläkään sisäistänyt tapahtunutta. Ensin en meinannut ilmoittaa koiraa koko näyttelyyn, ja näyttelypaikalla kävi mielessä etten vie sitä kehään ollenkaan kun seurasin miten tiukka meidän tuomarimme oli kehässä meitä edeltävän rodun kanssa, ja sama meno jatkui nahkoissakin..

Alunperin tavoitteemme näyttelyn suhteen oli kuitenkin esiintyä paremmalla fiiliksellä kuin viimeksi Lahden näyttelyssä, joten sitä lähdettiin tavoittelemaan nytkin tuloksesta riippumatta. Ennen meitä Noomi sai kehästä ERIn, joten ajattelin että tuomari arvostaa vähän isompia koiria (ihmiset jotka tuntevat Noomin ja Veilan tai ovat nähneet ne samoissa näyttelyissä, ymmärtävät kyllä näiden kahden kokoeron.. ne olivat sentään Jämsässä ainoat nartut avoimessa luokassa, joten saattoivat näyttää vallan huvittavista keskenään). Kehän ajan olin hyvin mielissäni Veilan energisestä, oikeasti Veilamaiasesta käyttäytymisestä enkä siinä kohtaa odottanut enää kummempia. Minulle riitti täysin se, että käsissäni olin muulin sijasta Veila, toisin kuin Lahden näyttelyssä oli ollut.



Noomi sai myöskin SA:n joten AVO-narttujen luokasta tuli samalla PN-kehä. Veila voitti Noomin liikkeiden perusteella, Veila katsoi että toinen koira menee edellä joten on parasta pistää vähän vauhtia. Tuomari kehui Veilan liikkeitä sekä sen energisyyttä ääneen, siinä kohtaa meni kyllä vähän kaikki ohi korvien kun en ollut uskoa SA:n saantia - sehän tiesi siinä kohtaa SERTiä ja ROPia, kun muita koiria ei ollut rodussa jäljellä. Veila 2v syntymäpäivänään ensimmäinen oma koirani, joka saavutti ROP:n. Titja on tähän mennessä saanut kaksi VSP-sijaa. Huikea fiilis. Olen onnellinen myös Noomin puolesta, joka oli PN2 ja sai valitettavan turhan vara-SERTin, mutta ilmeisesti SA:n saaminen tältä tuomarilta on jo suuri saavutus sinänsä.

"2v synttäreitään viettävä nuori neiti, jolla kauniit ääriviivat ja rungon mittasuhteet. Hyvä purenta. Toivoisin hieman pyöristyneempää kuono-osaa. Melko kevyet korvat. Oikeat pään linjat. Toivoisin pään hieman pidemmäksi. Kaunis kaula ja ylälinja. Hieman pysty olkavarsi. Sopiva runko.
Narttu ei ole koolla pilattu, mutta on tasapainoinen, sopiva luusto! Superliikkuja! Hyvä karvanlaatu."

AVO-ERI SA AVK1 PN1 SERT ROP - Nina Janger

Kaikki tämän blogipostauksen kuvat on kuvannut Viivi Saarikko lukuunottamatta yhtä ryhmäkehän kuvaa, jonka kuvaaja on mainittu erikseen. Lisää Viivin ottamia kuvia näyttelyn nahkacollieista voi löytää täältä:

http://junnukoirat.kuvat.fi/kuvat/Jämsän%20RN%2019.5.2012/Sileäkarvainen%20collie/





Juokukuva on ryhmäkehästä, kuvan © Ilona K., http://lynxmadness.otukset.fi/

Esitin tänään myös kaksi muuta koiraa nahkoissa, Piuken junnuluokassa. Huomasi kyllä, että kyseessä on Piuken ensimmäinen ulkonäyttely, se ei malttanut kunnolla esiintyä kehässä kun kaikki muu olisi kiinnostanut ja se muisti tarkasti, mihin kohtaan tuomari oli heittänyt heinää maahan haluttuaan Piuken katseen huomion joksikin aikaa. Piuke sai kehästä EH:n, tuomari kehui sitä ääneen kauniiksi koiraksi, mutta silti niin kovin keskenolevaksi. Keskenhän se on ja tarvitsee vielä aikaa.

Toinen esittämäni koira oli Samu, enkä voi suinkaan ilmaista rakkauttani tätä urosta kohtaan riittämiin. :)
Samu sai EH:n kaikkien muiden AVO-urosten tapaan ja sijoittui luokassaan viimeiseksi eli neljänneksi. Se jaksoi kuitenkin esiintyä hyvin ottaen huomioon sen, kuinka pitkään tuomari piti meidät kehässä. Juosta se olisi halunnut reippaasti rajojen yli kun ei ollut mitään toista koiraa jota seurata taikka kunnon rajoja kehässä. Alla vielä Viivin kuvaamat kuvat kehästä ja kehän ulkopuolelta Samusta.
Loppuun kiitos kaikille paikalla olleille näyttelyseurasta, aivan kaikille onnitelleille sekä erityisesti Tytille kuskina toimimisesta ja siitä, että jaksoit odotella ryhmäkehiin asti kanssamme!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti