2. toukokuuta 2013

Tuomarikolleegio

Kilttinä tyttönä olin taasen luvannut auttaa collietapahtumien järjestämisessä, tällä kertaa täysin uusien collietuomareiden arvostelukoetilaisuudessa. Viimeksi olin paikalla pari vuotta sitten Nadjan kanssa, tällä kertaa oli ensin tarkoitus viedä molemmat soopelitytöt paikalle ja veinkin, mutta paikan päällä (onnekseni) päätettiin, ettei Titjaa tarvitsekaan esittää kun paikalla on riittävästi nahkoja muutenkin. En siis joutunut tuskailemaan niiden esittämisestä tai kiusaamaan muita ihmisiä jomman kumman esittämisellä.

Tuomarikokelaita paikalla oli kolme ja kuten aavistelinkin, jouduin nappaamaan Veilaa niskavilloista kiinni pään tarkemmassa tarkastelussa kun se heitti tilanteen perseilyksi. Pelleili se muutenkin jalkojen asennoilla ja ryhdeillä, mutta rauhoittui loppua kohden etten joutunut täysin menettämään hermojani sen kanssa. Vähän sellainen "ravistettava ennen käyttöä ja välillä käytön yhteydessä" -koira. :)
Esiintymistilanteet olivat loogisesti pidempiä kuin normaalisti näyttelyissä, joka oli ihan hyvää treeniä Veilalle. Liikkumaan se ei kunnolla mahtunut kipittämisvauhtinsa kanssa ympyrällä, mutta edestakaisin mennessä se ehti kiihdyttelemään haluamansa mukaan.. Kolmesta kokelaasta kaksi mittasi Veilan korkeuden eikä mittaustilanteessa ollut epäröimistä lainkaan erilaisia mittoja kohtaan, mikä oli ihan jees! Aikaisemmin se on mitattu 51.3cm ja nyt kysyessäni mitä tuomarit saivat siitä mitattua sanoivat että 52cm ja 52.5/53cm. Mä olen edelleen sitä mieltä, että 51.3cm on näistä totuudenmukaisin.

Vein vielä viimeisenä vuorossa olleen Aimon (Timonan Xandor Xanthes) esille kolmannelle tuomarille Veilan käytyä läpi kaikki tuomarit. Aimon kanssa ei ole paljoa näyttelypuuhia treenattu jos ollenkaan eikä se kunnolla malta seistä tai näyttää korvia, joten mulla meni ensimmäiset pari minuuttia ymmärtää miten se kannattaa esittää. Sen jälkeen saatiin yhteistyö sujumaan niinkin hyvin, ettei Aimon omistaja Toni huolinut sitä enää takaisin lopun ryhmäseisotukseen vaan vei mieluummin Veilaa ja antoi mun viedä Aimon, kun sain sen näyttämään hyvin jopa korvat!
Ja Tonille oli osannut Johanna vihjata Veilasta, että se on perkele-versio esittämisen suhteen, niin Toni sai siihen jonkun kontaktin säätämisen sijaan. Hyvin se meni kun sivusta seurasin. :)

Kuudesta tuomarikokelaille esitetystä nahkacolliesta neljä oli Timonalaisia, eli meidän tiimillä oli hyvä edustus paikalla tässäkin tapahtumassa. Suurkiitos Johannalle jälleen kyydeistä!
Kaikki kolme tuomaria läpäisivät kokeen, eli uusia nahkatuomareita ovat Tarja Löfman, Hilkka Salohalla & Juha Putkonen. Ilmeisimmin samat kolme sekä Nina Janger saivat arvosteluoikeudet myös pehkoille.


Veila tarkkana omaperäisine korvineen. Taustalla kaksi koiraa pöytien edessä arvosteltavana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti